- Berichten
- 48
Vandaag gesmuld van de Apple brined turkey.
Recept van Noskos, maar eigenlijk iets te laat begonnen met de voorbereidingen. De brined heeft daardoor niet een nachtje kunnen trekken. Dus na het maken van de brine, gelijk de kalkoen erin gestopt ( wel eerst laten afkoelen).
Ik heb een 4 kg kalkoen gebruikt, en al na 2 uur was deze op de goede temperatuur. Dat leek me nogal snel, dus de meter ook eens aan de andere borstzijde geprikt. Maar daar hetzelfde resultaat. De kalkoen daarom nog maar even ingepakt in de koelbox gestopt, want de bijgerechten waren nog niet klaar
.
Resultaat was uiteindelijk goed. Iedereen heeft gesmuld, en nog genoeg over voor een 2e maaltijd.
Recept van Noskos, maar eigenlijk iets te laat begonnen met de voorbereidingen. De brined heeft daardoor niet een nachtje kunnen trekken. Dus na het maken van de brine, gelijk de kalkoen erin gestopt ( wel eerst laten afkoelen).
Ik heb een 4 kg kalkoen gebruikt, en al na 2 uur was deze op de goede temperatuur. Dat leek me nogal snel, dus de meter ook eens aan de andere borstzijde geprikt. Maar daar hetzelfde resultaat. De kalkoen daarom nog maar even ingepakt in de koelbox gestopt, want de bijgerechten waren nog niet klaar

Resultaat was uiteindelijk goed. Iedereen heeft gesmuld, en nog genoeg over voor een 2e maaltijd.

