BasBQ
Beef en Steak

Apple brined turkey op 2e kerstdag

 
 

Doorenroos

Sprokkelaar
Berichten
48
Vandaag gesmuld van de Apple brined turkey.
Recept van Noskos, maar eigenlijk iets te laat begonnen met de voorbereidingen. De brined heeft daardoor niet een nachtje kunnen trekken. Dus na het maken van de brine, gelijk de kalkoen erin gestopt ( wel eerst laten afkoelen).
Ik heb een 4 kg kalkoen gebruikt, en al na 2 uur was deze op de goede temperatuur. Dat leek me nogal snel, dus de meter ook eens aan de andere borstzijde geprikt. Maar daar hetzelfde resultaat. De kalkoen daarom nog maar even ingepakt in de koelbox gestopt, want de bijgerechten waren nog niet klaar.
Resultaat was uiteindelijk goed. Iedereen heeft gesmuld, en nog genoeg over voor een 2e maaltijd.
24584dbcd667c54cc4a30621a3f4fa00.jpg
7d63ca07177c8131441294f92190ddc7.jpg
 
Mooi pino!

Was wel enorm snel gaar, welke dome temp het je aangehouden dan?
 
Mijn Turducken was ook 4 kg en na 2,5 al klaar... Dome op 190...
Bijzonder.
Maar jou kalkoen ziet er wel heerlijk uit!
 
zit hier te watertanden  :)
 
Misschien zorgt die pekel ook voor vlottere egale garing... bij mij hier ook al sneller dan recept... maar erg lekker!
 
Klopt aardig... ik had 4 kilo...  ;)
 
Dome op 175
 
Terug
Bovenaan Onderaan