BasBQ
Beef en Steak

Ananas met Poffertjes

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
824
Ananas met Poffertjes

DSC_2811-e1555351031861-576x1024.jpg


Benodigdheden;

  • Verse Ananas
    Verse Munt/Mint
    Bruine basterdsuiker
    Gin
    Poedersuiker
    Roomboter
    Tarwebloem
    Bakpoeder
    Zout
    Melk
    Eieren
    Maple Siroop

Het Poffertjes beslag maken (40/60 stuks);   

DSC_2780-e1555349307699-296x300.jpg
   

  • 250 Gram tarwebloem
    10 ML Bakpoeder
    Snufje zout
    400 Ml Melk
    2 Eieren
    Eetlepel Maple siroop (Esdoorn siroop)

Mix alles, behalve de tarwebloem, goed door elkaar. Daarna al roerende de tarwebloem toevoegen en klaar is het beslag ?n zonder klontjes. Het poffertjes beslag kan wel even in de koelkast staan en maak deze dus al in het voren. Als blijkt dat het beslag toch nog aan de dikke kant is zou je er nog wat melk kunnen toevoegen. Let op dat je beslag niet te vloeibaar is het is immers poffertjes beslag.

De ananas voorbereiden;

DSC_2783-1024x576.jpg

Snij de koon los van de ananas en leg deze apart.

DSC_2784-1024x576.jpg

Snij de ananas over de lengte doormidden.

DSC_2786-1024x576.jpg

Haal uit een halve ananas 4 ? 5 stukken.

https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2787-1024x576.jpg][img]
Haal de kern uit de ananas kwarten, deze is hard en is niet lekker.

[img]https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2789-1024x576.jpg
Snij de ananas langs de schil los tot net aan de onderkant. (Niet volledig los snijden dus !)

DSC_2791-1024x576.jpg

Kneus wat munt blaadjes en stop deze tussen de ananas en de schil.

DSC_2795-1024x576.jpg

Snipper voldoende verse munt en doe deze in een schaaltje

DSC_2799-1024x576.jpg

Vul een schaaltje met bruine basterd suiker.
Om het helemaal af te maken de Gin niet vergeten.
Zo heb je alles klaar om de ananas met poffertjes op de BBQ te kunnen maken.

Leg de ananas parten op de BBQ. Door de temperatuur gaat de gele ananas kleur donkerder en zoeter van kleur worden. Het donkerder worden van de ananas komt door het verwarmen en de natuurlijke suikers reageren hierop. Zo zodra dat het geval is kunnen ze omgedraaid worden op de ander kant en herhaal voorgaande.
DSC_2802-300x169.jpg



De kant van de ananas die eerst op het rooster lag ligt nu boven. De BBQ streepjes zij nu ook zichtbaar.  Te lang of te hoog vuur kan er voor zorgen dat ze deels zwart worden en dat wil je voorkomen. 
http://[url=http://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2804-1024x576.jpg][img]

Zorg er dus voor dat het niet te hard gaat en neem de tijd, je wil immers voor het dessert ook nog een beetje kunnen uitbuiken. Als de andere kant van de ananas ook klaar is leg je de gegrilde ananas parten in een aluminium schaal aan de kant van de BBQ. Ik heb zelf een Weber GBS 22,5? en kan hierin mijn poffertjes pan eenvoudig plaatsen maar op het rooster boven het vuur kan natuurlijk ook. (zoals deze opstelling )
[img]https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2809-1-300x169.jpg


Nu hebben we HOOG vuur nodig voor de poffertjespan dus?.. volle bak zuurstof erbij en misschien nog wat kooltjes. Als de poffertjes pan op temperatuur is kunnen we beginnen met het bakken van de poffertjes. Nog net hiervoor besprenkel ik de ananasparten met bruine suiker en munt snippers en leg ze weg (of dek ze af.)
DSC_2810-300x225.jpg


Poffertjes bakken gaat snel, dat is een handigheid die ze alleen op braderie?n en kermissen ?cht onder de knie hebben volgens mij. Dus, al doende leert men, de poffertjes die klaar zijn, leg ik in een aluminium schaal tot ik er voldoende heb om de dessertbordjes / of Grande Dessert op te maken.

En zo ziet het er dan uit.
DSC_2811-e1555351031861-576x1024.jpg

Met een vleugje Gin aan het einde over de ananas met munt, poffertjes erbij is iets wat wij graag lusten als BBQ TOETJE.
Succes met het maken en bedankt voor het lezen.

PS De laatste foto gebruik ik voor de fotowedstrijd van April '19 .  Dus stem op mij... :D
 
Hallo Marcel.
Kan het zijn dat ik geen plaatjes zie :-/

Voor m'n beurt geroepen, staat in een eerder topic van vanmiddag. :blush:

Ziet er erg smakelijk uit, gaat er best wel in. ;)
Voor de foto wedstrijd moet je aanmelding aan een aantal eisen voldoen en die zie ik hier niet, wellicht wel een kans hebber. ;)
 
Lol, dit is natuurlijk geen recept, maar een linkje
Wellicht een goed idee om het toch iets minder gemakkelijk te maken bij het posten, en meer gemakkelijk voor de forum-ganger? Levert vast meer stemmen op
 
Whahaha, kijk, das met recht een recept en mooi verslag :)
 
Bedankt voor de bijdrage Marcel, ik heb hem een ietsje aangepast zodat hij aan de receptenregels voldoet
 
Mooi gedaan Marcel, dat lijkt me een heel fijn receptje!

Succes en prettige wedstrijd!
 
Terug
Bovenaan Onderaan