- Berichten
- 826
Ananas met Poffertjes
Benodigdheden;
Het Poffertjes beslag maken (40/60 stuks);
Mix alles, behalve de tarwebloem, goed door elkaar. Daarna al roerende de tarwebloem toevoegen en klaar is het beslag ?n zonder klontjes. Het poffertjes beslag kan wel even in de koelkast staan en maak deze dus al in het voren. Als blijkt dat het beslag toch nog aan de dikke kant is zou je er nog wat melk kunnen toevoegen. Let op dat je beslag niet te vloeibaar is het is immers poffertjes beslag.
De ananas voorbereiden;
Snij de koon los van de ananas en leg deze apart.
Snij de ananas over de lengte doormidden.
Haal uit een halve ananas 4 ? 5 stukken.
https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2787-1024x576.jpg][img]
Haal de kern uit de ananas kwarten, deze is hard en is niet lekker.
[img]https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2789-1024x576.jpg
Snij de ananas langs de schil los tot net aan de onderkant. (Niet volledig los snijden dus !)
Kneus wat munt blaadjes en stop deze tussen de ananas en de schil.
Snipper voldoende verse munt en doe deze in een schaaltje
Vul een schaaltje met bruine basterd suiker.
Om het helemaal af te maken de Gin niet vergeten.
Zo heb je alles klaar om de ananas met poffertjes op de BBQ te kunnen maken.
Leg de ananas parten op de BBQ. Door de temperatuur gaat de gele ananas kleur donkerder en zoeter van kleur worden. Het donkerder worden van de ananas komt door het verwarmen en de natuurlijke suikers reageren hierop. Zo zodra dat het geval is kunnen ze omgedraaid worden op de ander kant en herhaal voorgaande.
De kant van de ananas die eerst op het rooster lag ligt nu boven. De BBQ streepjes zij nu ook zichtbaar. Te lang of te hoog vuur kan er voor zorgen dat ze deels zwart worden en dat wil je voorkomen.
http://[url=http://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2804-1024x576.jpg][img]
Zorg er dus voor dat het niet te hard gaat en neem de tijd, je wil immers voor het dessert ook nog een beetje kunnen uitbuiken. Als de andere kant van de ananas ook klaar is leg je de gegrilde ananas parten in een aluminium schaal aan de kant van de BBQ. Ik heb zelf een Weber GBS 22,5? en kan hierin mijn poffertjes pan eenvoudig plaatsen maar op het rooster boven het vuur kan natuurlijk ook. (zoals deze opstelling )
[img]https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2809-1-300x169.jpg
Nu hebben we HOOG vuur nodig voor de poffertjespan dus?.. volle bak zuurstof erbij en misschien nog wat kooltjes. Als de poffertjes pan op temperatuur is kunnen we beginnen met het bakken van de poffertjes. Nog net hiervoor besprenkel ik de ananasparten met bruine suiker en munt snippers en leg ze weg (of dek ze af.)
Poffertjes bakken gaat snel, dat is een handigheid die ze alleen op braderie?n en kermissen ?cht onder de knie hebben volgens mij. Dus, al doende leert men, de poffertjes die klaar zijn, leg ik in een aluminium schaal tot ik er voldoende heb om de dessertbordjes / of Grande Dessert op te maken.
Met een vleugje Gin aan het einde over de ananas met munt, poffertjes erbij is iets wat wij graag lusten als BBQ TOETJE.
Succes met het maken en bedankt voor het lezen.
PS De laatste foto gebruik ik voor de fotowedstrijd van April '19 . Dus stem op mij...

Benodigdheden;
- Verse Ananas
Verse Munt/Mint
Bruine basterdsuiker
Gin
Poedersuiker
Roomboter
Tarwebloem
Bakpoeder
Zout
Melk
Eieren
Maple Siroop
Het Poffertjes beslag maken (40/60 stuks);

- 250 Gram tarwebloem
10 ML Bakpoeder
Snufje zout
400 Ml Melk
2 Eieren
Eetlepel Maple siroop (Esdoorn siroop)
Mix alles, behalve de tarwebloem, goed door elkaar. Daarna al roerende de tarwebloem toevoegen en klaar is het beslag ?n zonder klontjes. Het poffertjes beslag kan wel even in de koelkast staan en maak deze dus al in het voren. Als blijkt dat het beslag toch nog aan de dikke kant is zou je er nog wat melk kunnen toevoegen. Let op dat je beslag niet te vloeibaar is het is immers poffertjes beslag.
De ananas voorbereiden;

Snij de koon los van de ananas en leg deze apart.

Snij de ananas over de lengte doormidden.

Haal uit een halve ananas 4 ? 5 stukken.
https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2787-1024x576.jpg][img]
Haal de kern uit de ananas kwarten, deze is hard en is niet lekker.
[img]https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2789-1024x576.jpg
Snij de ananas langs de schil los tot net aan de onderkant. (Niet volledig los snijden dus !)

Kneus wat munt blaadjes en stop deze tussen de ananas en de schil.

Snipper voldoende verse munt en doe deze in een schaaltje

Vul een schaaltje met bruine basterd suiker.
Om het helemaal af te maken de Gin niet vergeten.
Zo heb je alles klaar om de ananas met poffertjes op de BBQ te kunnen maken.
Leg de ananas parten op de BBQ. Door de temperatuur gaat de gele ananas kleur donkerder en zoeter van kleur worden. Het donkerder worden van de ananas komt door het verwarmen en de natuurlijke suikers reageren hierop. Zo zodra dat het geval is kunnen ze omgedraaid worden op de ander kant en herhaal voorgaande.

De kant van de ananas die eerst op het rooster lag ligt nu boven. De BBQ streepjes zij nu ook zichtbaar. Te lang of te hoog vuur kan er voor zorgen dat ze deels zwart worden en dat wil je voorkomen.
http://[url=http://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2804-1024x576.jpg][img]
Zorg er dus voor dat het niet te hard gaat en neem de tijd, je wil immers voor het dessert ook nog een beetje kunnen uitbuiken. Als de andere kant van de ananas ook klaar is leg je de gegrilde ananas parten in een aluminium schaal aan de kant van de BBQ. Ik heb zelf een Weber GBS 22,5? en kan hierin mijn poffertjes pan eenvoudig plaatsen maar op het rooster boven het vuur kan natuurlijk ook. (zoals deze opstelling )
[img]https://www.disponibel.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2809-1-300x169.jpg
Nu hebben we HOOG vuur nodig voor de poffertjespan dus?.. volle bak zuurstof erbij en misschien nog wat kooltjes. Als de poffertjes pan op temperatuur is kunnen we beginnen met het bakken van de poffertjes. Nog net hiervoor besprenkel ik de ananasparten met bruine suiker en munt snippers en leg ze weg (of dek ze af.)

Poffertjes bakken gaat snel, dat is een handigheid die ze alleen op braderie?n en kermissen ?cht onder de knie hebben volgens mij. Dus, al doende leert men, de poffertjes die klaar zijn, leg ik in een aluminium schaal tot ik er voldoende heb om de dessertbordjes / of Grande Dessert op te maken.
En zo ziet het er dan uit.

Met een vleugje Gin aan het einde over de ananas met munt, poffertjes erbij is iets wat wij graag lusten als BBQ TOETJE.
Succes met het maken en bedankt voor het lezen.
PS De laatste foto gebruik ik voor de fotowedstrijd van April '19 . Dus stem op mij...
