BasBQ
Beef en Steak

Amerikaanse gegrilde kip van Steven

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Vandaag stonden er Amerikaanse gegrilde kippenpoten Steven Raichlen op het menu. Om 9 uur kippen gehaald, om 13 uur ingewreven met BBQguru standaard BBQ rub. Basisbarbequebedruipsaus gemaakt en alles vervolgens tot 18 uur in de koelkast gezet. Summit aangestoken en ondertussen aardappels ingesneden en coleslaw ala Domi gemaakt. Kip op de vel kant circa 10 minuten op de directe methode, vervolges rookbak gevuld met kersenhout en de kip 45 minuten op indirecte wijze naar de 82gr laten gaan. Kip regelmatig ingesmeerd met de bedruipsaus en aan het einde met BBQ saus ala Noskos.
Helaas hadden de aardappels nog wat langer gemogen. Die gaan er de volgende keer iets eerder op.
Zoonlief had ook een vriendje te eten gevraagd en die had nog nooit zulke lekkere kip gegeten. Bij hun is de kip altijd zwart op de Q zo melde hij  :D


De hasselback aardappels

Coleslaw ala Domi

De kip was heerlijk sappig
Dit gaan we vaker maken ;)
 
Geef maar door wanneer je in de buurt bent, dan ben je van harte welkom :)
 
Mooi gerecht hoor!
 
Zier er heerlijk uit Peet!
 
Lekker !!!! kip is altijd al lekker en zo lijkt het me echt lekker.
Moet toch dat boek eens aanschaffen.
 
dat zijn beste kippe poten, je hasselback's zien er ook prima uit
 
Die hasselback heb ik alweer een tijdje niet gemaakt.
Binnenkort weer eens doen :)
 
Mooi kippetje!
 
Ziet er prima uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan