- Berichten
- 20.961

Vandaag is het Pie day, dat komt van het getal pi, 3,14. In Amerika schrijven ze eerst de maand en dan de dag en dus krijg je voor veertien maart, 3.14.
Dus is het tijd voor een echte Amerikaanse Apple Pie, het recept komt van Rudolph's Bakery.
Ingredi?nten:
- 285 g bloem
- 170 g boter
- 150 g roomkaas
- 3 el koud water
- 15 g Apple Cider vinegar
- 1 tl bakpoeder
- mespuntje zout
Vulling:
- 8 appels (Golden Delicious maar Elstar werkt ook prima)
- 150 g suiker
- 3 el ma?zena
- 1 tl kaneelpoeder
- mespuntje nootmuskaatpoeder
- 1 merg van 1 vanillestokje
- 50 g boter
- 100 g paneermeel
- Extra nodig
1 ei
beetje room
kwastje
pie vorm
deegroller
Werkwijze:
Leg de bloem in een rondje op het aanrechtblad en leg in het midden de zachte boter, roomkaas, water, apple cider vinegar, bakpoeder en het zout.

Kneed het goed door en pak het deeg in huishoudfolie, laat het een half uur in de koelkast om op te stijven.
Schil in de tussentijd de appels en snijd ze in grove stukken.

Meng de suiker, kaneel, maizena en notmuskaat, merg van 1 vanille stokje en strooi dit over de appels met gesmolten boter.

Hussel alles goed door elkaar zodat de appels goed gecoat zijn.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit, zodat je de bodem van de Pie tin goed kan bedekken en de bovenkant kan bedekken.
Bedek de bodem van de Pie tin.

Prik een aantal gaatjes in de deegbodem.

Bestrooi de bodem met paneermeel.

Leg de vulling in Pie tin en druk het een beetje aan.

Smeer de rand van het deeg in met een mengsel van geklutst ei met wat room.

Leg de 'deksel' op de appels en druk de randen goed aan.

Verwijder het overtollige deeg bij de randen.

Met een vork de randen decoreren en aandrukken.

De bovenkant insmeren met het ei-room mengsel.

Vier kruisjes in het deeg snijden, zodat tijdens het bakken het stoom kan ontsnappen en bestrooi de bovenkant met wat suiker en kaneel

Nu in de op 175 C voorverwarmde oven voor 55 - 60 minuten.

En dan is dit het resultaat.

Eet smakelijk.

Bedankt voor het kijken!