- Berichten
- 7.307
Beste BBQ-vrienden!
Afgelopen donderdag mocht ik ons jaarlijkse afdelingsuitje opluisteren met een heerlijke BBQ voor 22 collega's!

Voor de optimale voorbereiding ben ik een dag eerder al vertrokken naar Scheveningen om op het dakterras van mijn afdelingshoofd de boel op te bouwen en het vlees te prepareren... omdat ik graag genoeg spullen bij me heb werd dat een lekker autootje (en later gelukkig ook lift) vol met BBQ-gear:

Ik ben daar lekker blijven pitten zodat ik de volgende ochtend in alle vroegte met een heerlijk opkomend zonnetje mijn startertje aan kon doen:

Ik wilde voor acht uur al de WSM van Leo mooi op temperatuur hebben...

En dat lukte!

Toen mocht er rookhout op:

En roken maar:

Wat een schitterend apparaat... bedankt Leo!

Mooi plekje zo hoor...

Tijdens het prepareren van de rest van het menu werd ik nauwlettend gade geslagen door een andere vleesliefhebber:

Hier de varkensschouder na 5 uurtjes bij 110?C

En in de glaze:

Daarna lekker beginnen met snackies toen de eerste gasten binnen kwamen druppelen:

Atomic Buffalo Turds (ABT's) met een twist...

Want naast Jalapeno en roomkaas had ik er een oranje mini paprikaatje bij gestopt, erg lekker!

Verder zichtbaar rondom de plek waar de varkensschouder had gelegen, Armadillo Eggs, Beefribs en onderin Babybacks:

Sommige Armadillo Eggs waren wat gaan uitlopen, maar toch lekker genoeg hoor!

Heerlijk met mals kalfsgehakt en chorizo mengsel omhuld:

Andere collega's maakte lekker salades... hier de guacamole:

Salade met komijnekaas en druifjes en linzen:

...en met selderijknol en kip, kerrie en ananas:

Tonijnsalade:

Toen het mooie zalmpje op een plankje als eerste echte gang na de snackjes:

Pulled Pork op een broodje met coleslaw en een pickled uitje:


Oei oei oei wat rook dat lekker zeg... walnoothout... heerlijke ribbetjes:

Deze waren met een rub van Coffee en Cocoa van Ome Steven en later met een saus van wederom koffie en wat cacao (mole-style):

En mijn favoriete mix van rub en saus van Blues Hog, lekker sweet, spicy and sticky:

Toen voor de echte vleeseters, allemaal een stukje beefrib:

Heerlijk mals:

Toetje in stijl:

Banaantjes met chocolade, rum, basterdsuiker en geroosterde walnootjes:

En voor de nazit met een bakkie warme chocomel of koffie:

Het was al met al een voortreffelijk diner!
Dank voor het kijken
Afgelopen donderdag mocht ik ons jaarlijkse afdelingsuitje opluisteren met een heerlijke BBQ voor 22 collega's!

Voor de optimale voorbereiding ben ik een dag eerder al vertrokken naar Scheveningen om op het dakterras van mijn afdelingshoofd de boel op te bouwen en het vlees te prepareren... omdat ik graag genoeg spullen bij me heb werd dat een lekker autootje (en later gelukkig ook lift) vol met BBQ-gear:

Ik ben daar lekker blijven pitten zodat ik de volgende ochtend in alle vroegte met een heerlijk opkomend zonnetje mijn startertje aan kon doen:

Ik wilde voor acht uur al de WSM van Leo mooi op temperatuur hebben...

En dat lukte!

Toen mocht er rookhout op:

En roken maar:

Wat een schitterend apparaat... bedankt Leo!

Mooi plekje zo hoor...

Tijdens het prepareren van de rest van het menu werd ik nauwlettend gade geslagen door een andere vleesliefhebber:

Hier de varkensschouder na 5 uurtjes bij 110?C

En in de glaze:

Daarna lekker beginnen met snackies toen de eerste gasten binnen kwamen druppelen:

Atomic Buffalo Turds (ABT's) met een twist...

Want naast Jalapeno en roomkaas had ik er een oranje mini paprikaatje bij gestopt, erg lekker!

Verder zichtbaar rondom de plek waar de varkensschouder had gelegen, Armadillo Eggs, Beefribs en onderin Babybacks:

Sommige Armadillo Eggs waren wat gaan uitlopen, maar toch lekker genoeg hoor!

Heerlijk met mals kalfsgehakt en chorizo mengsel omhuld:

Andere collega's maakte lekker salades... hier de guacamole:

Salade met komijnekaas en druifjes en linzen:

...en met selderijknol en kip, kerrie en ananas:

Tonijnsalade:

Toen het mooie zalmpje op een plankje als eerste echte gang na de snackjes:

Pulled Pork op een broodje met coleslaw en een pickled uitje:


Oei oei oei wat rook dat lekker zeg... walnoothout... heerlijke ribbetjes:

Deze waren met een rub van Coffee en Cocoa van Ome Steven en later met een saus van wederom koffie en wat cacao (mole-style):

En mijn favoriete mix van rub en saus van Blues Hog, lekker sweet, spicy and sticky:

Toen voor de echte vleeseters, allemaal een stukje beefrib:

Heerlijk mals:

Toetje in stijl:

Banaantjes met chocolade, rum, basterdsuiker en geroosterde walnootjes:

En voor de nazit met een bakkie warme chocomel of koffie:

Het was al met al een voortreffelijk diner!
Dank voor het kijken