In mijn ogen zijn er voor thuisgebruik 2 merken die echt in aanmerking komen Kenwood en KitchenAid.
Kwa qualiteit denk ik dat je met beiden goed zit en is het eerder persoonlijk welke je kiest.
Wij hebben in Belgie een Kenwood Major Titanium en in Fankrijk een Kenwood Prospero.
Waarom? => Belgie wilden we iets degelijks en bij ons in de familie zijn er 4 kenwoods in gebruik, geen enkele is jonger als 20 jaar kapot gegaan.
Die van mijn vrouw haar grootmoeder is naar schattig zelfs al 40+ (wordt daar nu door hun leeftijd wel een stuk minder gebruikt als pak weg 15 jaar geleden).
Die van mijn vader zal ondertussen ook reeds richting de 25 jaar gaan en daar wordt meerdere keer per week brood gebakken.
Voor mij is het grote voordeel van Kenwood al de accessoires die los gekocht kunnen worden, blender, vleesmolen, pastamachine, noem maar op...
Dan de Prospero in Frankrijk, waarom? prijs... We waren in de Leclerc en zagen hem staan aan 50% korting, dus 125 ipv 250€.
Zoiets kan je natuurlijk niet laten staan, bij thuiskomst vielen onze ogen open in de doos zat ook een blender, vleesmolen, sapcentrifuge, pers, hakmolen, ....
De Prospero is zeker geen slecht machientje, maar je merkt wel dat hij een stuk 'minder' is als de Major.
Voor een buitenverblijf is dit meer als voldoende maar 2 broden ineens durf ik niet aan.
Het vleesmolentje is ook een stuk kleiner, heb er al 2 keer 2kg paté gemaakt en dat ging toch vlot.
Voor dagelijks gebruik zou ik toch een Major aanraden, het gaat net allemaal iets vlotter en voelt degelijker aan.