Hoi,
Ik heb het boek "Op hete kolen" gratis bij mijn BGE Large gekregen. Na het lezen van heel het boek heb ik een lijstje van accesoires samengesteld wat ik graag zou willen hebben voor mijn BGE. Ik heb daar denk ik wat aansturing en advies bij nodig. Misschien zijn er webshops die goed aangeschreven staan en/of korting hebben voor dit forum etc.
Wat ik al heb:
- BGE Large
- Conveggtor
- Table Nest onderstel tbv zelfbouw BBQ meubel
- Smokeware RVS chimney
- Rib Rack
Wat ik nog graag zou willen aanschaffen qua accesoires:
- PID controller: Ik ben van plan om bij Nosmo de heatermeter v5 aan te gaan schaffen.
- Handschoen(en): ??n of twee maal Thermische handschoen. Ik denk dat 1x genoeg is?
- Grill tang: Advies nodig voor een goede gril tang. Ik had er 1 van rookoven.com maar die veerde niet terug naar de 'open' positie.
- Aspook: 1x Big Green Egg Pook Medium & Large
- As emmer: RVS champagne emmer of soortgelijks waar ik de al dan niet hete as in kan laten vallen
- Gietijzeren rooster: Een gietijzeren rooster. Die van BGE zelf kost 90 euro en bestaat uit 1 stuk, misschien niet handig voor het toevoegen rookhout.
- Grid Lifter: Grid Lifter voor Gietijzeren rooster
- Beercan rooster: Kiphouder RVS (volgens het boek beter dan de keramische pijp)
- Thermometer digitaal: Voor de kerntemp te meten
- Dome cover: Voor de bescherming van het eitje.
Wat ik nog graag zou willen aanschaffen qua aanmaak materiaal en rookhout:
- Aanmaak blokjes: Wat zijn goede aanmaakblokjes? In het boek lees ik Wokkels maar ik weet niet waar deze het beste te kopen.
- Rookhout chunks: Waar kan ik het beste rookhout chunks kopen? Ik ben denk ik op zoek naar eik (evt van Whiskey vaten) en appel voor o.a. buikspek, maar wat behoort nog meer tot de 'standaard' uitrusting voor het roken van bijv. Vis of Rood vlees?
Ik heb het boek "Op hete kolen" gratis bij mijn BGE Large gekregen. Na het lezen van heel het boek heb ik een lijstje van accesoires samengesteld wat ik graag zou willen hebben voor mijn BGE. Ik heb daar denk ik wat aansturing en advies bij nodig. Misschien zijn er webshops die goed aangeschreven staan en/of korting hebben voor dit forum etc.
Wat ik al heb:
- BGE Large
- Conveggtor
- Table Nest onderstel tbv zelfbouw BBQ meubel
- Smokeware RVS chimney
- Rib Rack
Wat ik nog graag zou willen aanschaffen qua accesoires:
- PID controller: Ik ben van plan om bij Nosmo de heatermeter v5 aan te gaan schaffen.
- Handschoen(en): ??n of twee maal Thermische handschoen. Ik denk dat 1x genoeg is?
- Grill tang: Advies nodig voor een goede gril tang. Ik had er 1 van rookoven.com maar die veerde niet terug naar de 'open' positie.
- Aspook: 1x Big Green Egg Pook Medium & Large
- As emmer: RVS champagne emmer of soortgelijks waar ik de al dan niet hete as in kan laten vallen
- Gietijzeren rooster: Een gietijzeren rooster. Die van BGE zelf kost 90 euro en bestaat uit 1 stuk, misschien niet handig voor het toevoegen rookhout.
- Grid Lifter: Grid Lifter voor Gietijzeren rooster
- Beercan rooster: Kiphouder RVS (volgens het boek beter dan de keramische pijp)
- Thermometer digitaal: Voor de kerntemp te meten
- Dome cover: Voor de bescherming van het eitje.
Wat ik nog graag zou willen aanschaffen qua aanmaak materiaal en rookhout:
- Aanmaak blokjes: Wat zijn goede aanmaakblokjes? In het boek lees ik Wokkels maar ik weet niet waar deze het beste te kopen.
- Rookhout chunks: Waar kan ik het beste rookhout chunks kopen? Ik ben denk ik op zoek naar eik (evt van Whiskey vaten) en appel voor o.a. buikspek, maar wat behoort nog meer tot de 'standaard' uitrusting voor het roken van bijv. Vis of Rood vlees?