BasBQ
Beef en Steak

Advies gehakt malen

KJ

Kooltjesharker
Berichten
117
Sinds kort heb ik een Porkert 8 via marktplaats om, nouja, de dingen te doen die je met een porkert kan doen. Volgens de verkoper is de molen maar enkele keren gebruikt, al lijken mes en plaat wat meer te hebben meegemaakt:
41dc5f11664fd1aaa1ce315e4a6af34c.jpg

Nu mijn probleem: als ik er gehakt mee maal, in dit geval van riblappen, krijg ik niet die mooie gehakt draden, maar valt het meteen uitelkaar:
ff09e4cf86063c5ed71106c9c967b146.jpg
.
De riblappen waren aangevroren en de porkert uit de koelkast.

Worsten die ik er mee heb gedraaid, vielen bij elke hap uitelkaar.
Het mesje voeld nog tamelijk scherp. Ik draai de plaat zo strak mogelijk aan.

Iemand een idee wat ik niet goed doe?
 
Vlees te klein gesneden of te ver bevroren?
Als je worsten uit elkaar vallen lijkt het erop dat je niet voldoende gemengd hebt.
Voeg bij verse vorst ook altijd 10% vocht toe (100ml/ltr)
 
Ik snijd blokjes van 2-3cm, is dat te klein?
 
de blokjes zijn naar mijn idee te klein en ik vermoed dat dit de kern van het probleem is;
ik snij over het algemeen in een soort dikke slierten, die pakt de Porkert altijd goed. Verder
klinkt het dat je het goed doet, het mesje kan je slijpen door op fijn schuurpapier rondjes
te draaien hetzelfde kun je ook met de platen doen.
 
slierten, dat ga ik eens proberen. ook de tip van het schuren ga ik proberen, bedankt!
 
Terug
Bovenaan Onderaan