BasBQ
Beef en Steak

ADV op maandag + nieuwe Webertafel = eerste pulled pork

 
 

jokop

Pitmaster
Berichten
594
Morgen m'n tweede ADV (lang leve het onderwijs) en nadat ik om m'n eerste ADV deze Webertafel (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/diy/tafel-voor-de-weber-oto-47/) in elkaar had geknutseld, is het op m'n tweede ADV tijd voor m'n eerste pulled pork.

Zaterdag een procureur van 2,7 kg (en ook nog eentje van 3,3 kg  :D) gehaald bij de Sligro, in de koelkast laten ontdooien en vandaag ge?njecteerd volgens het wedstrijdrecept van Noskos en tot slot gerubd en ingepakt in folie.
IMG_20140914_210844.jpg


IMG_20140914_211320.jpg


De voorbereidingen zijn getroffen, morgen eerst de vrouw naar het werk brengen (ook een deel van mijn voorbereiding  :p) en vanaf een uurtje of half 8 maar eens beginnen.
 
Ik mis wat :(
 
Maar eens even een update van deze kant.
06.30 uur: brikettenstarter aangemaakt.
07.00 uur: briketten in de Q.
07.20 uur: vrouw naar het werk gebracht  :-*.
08.00 uur: collega's via de groepsapp een goede werkdag gewenst  :p
08.40 uur: de temperatuur eindelijk stabiel.
08.45 uur: ding kan er op.
JxZZmoGJiaA2YxqicO0H3kFBjtnmIvYt4bJRoVQqH2c=w276-h207-p-no

09.15 uur: digitale vleesthermometer overleden  :-S en de probe van de Weberthermometer maar in de procureur gedrukt. Nu de dometemperatuur maar aflezen op de deksel (geeft zo'n 50? graden verschil).
tXSFDWYP5xk9hQwthdeK4ZbbssjIavhu3_1BHb-kWDM=w276-h207-p-no

09.45 uur: bedenken dat ik rookhout ben vergeten en dus toegevoegd.
09.55 uur: nieuwsgierige buurvrouw met de was buiten maar een broodje beloofd  :-O.
10.15 uur: krant lezen (kort samengevat: mensen hebben ruzie en er is gesport. Oh, en Emmen wil geen windmolens).
11.45 uur: temperatuur lijkt stabiel op 110? te blijven.


Tabel van tijd en temperatuur (dometemperatuur is geschat):
08.45 uur    dome 117?    kern10?
09.45 uur    dome 120?    kern27?
10.45 uur    dome 110?    kern51?
11.45 uur    dome 110?    kern57?
 
succes met je pp, altijd spannend een 1e keer
 
Bedankt allen.

Tabel van tijd en temperatuur (dometemperatuur is geschat):
08.45 uur    dome 117?    kern 10?
09.45 uur    dome 120?    kern 27?
10.45 uur    dome 110?    kern 51?
11.45 uur    dome 110?    kern 57?
12.45 uur    dome 130?    kern 65?

Heb er om 12.15 uur wat koude briketten bij ingegooid, de temperatuur was naar ca. 95? gezakt.
Fotootje:
IMG_20140915_121455.jpg
 
Nog even een vraagje:
Ik bereid deze PP volgens het wedstrijdrecept van Noskos. Klopt het dat ik hem straks bij een kerntemperatuur van 74? eerst moet insmeren met de glaze en dan de twee uur erna op de Q moet laten liggen alvorens in te pakken in folie?
Maar wat doe ik als evt. de temperatuur niet meer oploopt naar 74?? Moet ik hem dan wel of niet inpakken?

Edit: lijkt niet nodig te zijn

08.45 uur    dome 117?    kern 10?
09.45 uur    dome 120?    kern 27?
10.45 uur    dome 110?    kern 51?
11.45 uur    dome 110?    kern 57?
12.45 uur    dome 130?    kern 65?
13.45 uur    dome 110?    kern 71?
 
Na 5uur smeer je hem in.
Dan laat je nog voor 2uur liggen en dan inpakken, en als ie dan 88graden C. is haal je hem van de BBQ.
 
Mike v R zei:
Na 5uur smeer je hem in.
Dan laat je nog voor 2uur liggen en dan inpakken, en als ie dan 88graden C. is haal je hem van de BBQ.

Ok?, Mike. Bedankt. Inmiddels al bijna drie kwartier in de folie en kerntemperatuur is 79? (hij was weggezakt naar 69?). Inmiddels grote trek hier...

08.45 uur    dome 117?    kern 10?
09.45 uur    dome 120?    kern 27?
10.45 uur    dome 110?    kern 51?
11.45 uur    dome 110?    kern 57?
12.45 uur    dome 130?    kern 65?
13.45 uur    dome 110?    kern 71?
14.45 uur    dome 100?    kern 75?
15.45 uur    dome 135?    kern 70?
16.45 uur    dome 120?    kern 79?
 
structor zei:
Spannend hoor zo'n live verslag, ik ga er zomaar vanuit dat je inmiddels al gegeten hebt. Dus hoe was die?

Het was heerlijk, twee broodjes gehad. Buurtjes nog ff uitgenodigd om 18.00 uur en om 17.35 zat ie op 88? (tussendoor ook nog ff m'n vrouw opgehaald). Alleen het pullen ging erg moeizaam met twee vorken, uiteindelijk maar met twee fietshandschoenen met boterhamzakjes er omheen de boel uit elkaar getrokken.
Kan ik het restant gewoon invriezen? Zo ja, heeft iemand nog tips?

Voor de ge?nteresseerden:
08.45 uur    dome 117?    kern 10?
09.45 uur    dome 120?    kern 27?
10.45 uur    dome 110?    kern 51?
11.45 uur    dome 110?    kern 57?
12.45 uur    dome 130?    kern 65?
13.45 uur    dome 110?    kern 71?
14.45 uur    dome 100?    kern 75?
15.45 uur    dome 135?    kern 70?
16.45 uur    dome 120?    kern 79?
17.35 uur    dome 110?    kern 88?

IMG_20140915_141652.jpg

Ff insmeren

IMG_20140915_173316.jpg

Eindelijk!  :D

IMG_20140915_181036.jpg

Burpss  B-)
 
Dat ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Je kunt de PP goed invriezen, opwarmen in de magnetron (met een scheutje cola) of au bain marie
 
Terug
Bovenaan Onderaan