
Het recept is voor 4 personen.
Ingredi?nten;
Voor de kebabs.
1000 gr lamsgehakt
1 ui
1 rode paprika
2 eetl koude boter
1 eetl koriander poeder
1 eetl komijn
1 eetl pul biber of cayennepeper
15 gr zout
1 eetl peper
Voor het bijgerecht.
4 Turkse pitabroden (platbrood zonder opening)
2 eetl gesmolten boter
2 grote rode uien
half bosje bladpeterselie
1 eetl sumac (Turkse winkel) of het sap van halve citroen
2 eetl olijfolie
zout en peper
Bereiding;
Rasp de ui, hak de paprika zeer fijn, snij de boter in heel kleine stukjes. Kneed de ingredi?nten voor de kebabs goed door elkaar en laat het gehakt mengsel 2 uur rusten in de koelkast.
Ik maak het gehakt zelf en draai de paprika,ui en boter gewoon met het vlees mee door de gehaktmolen.


Terwijl het gehakt staat te rusten kun je mooi de uiensalade maken. Snij de uien in heel fijne ringen. Bestrooi de uienringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Meng er vervolgens de gehakte peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door. Zet afgedekt weg in de koelkast.

Kneed kebabs van het gehakt, en smeer ze in met een beetje olijfolie.

Gril de kebabs over een vrij hoog vuur voor ongeveer 15 minuten en keer ze regelmatig om.

Bestrijk de pitabroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut op het rooster om een beetje te bruinen en door te warmen. Laat ze niet uitdrogen. Bij gebrek aan een Turkse winkel in de buurt gebruik ik gewone pita broodjes, ik neem er dan twee per persoon.
Verdeel de kebabs, de broden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflooksaus of met tatziki .
Smakelijk eten.