- Berichten
- 1.437
Vandaag was het tijd om nog eens een nieuwe aanwinst in te wijden, een LetzQ rotisserie.
Vorige week had ik al een mooie Aberdeen Angus picanha gekocht bij Makro, dus de keuze was snel gemaakt.
De fatcap van de picanha mooi kruiselings insnijden, een gedeelte bijgetrimd omdat de fatcap er iets te dik was en dan dikke steaks gesneden.
Dan de stukken vlees ingewreven met look en gekruid met peper en zout en op het spit geregen.
De Q lag intussen al aan en zat op ongeveer 180⁰. Het spit geplaatst en ingeschakeld.
Al snel begon het heerlijk te ruiken in de tuin en hoorde ik het smeltende vet in het lekbakje druipen en sissen wanneer er toch druppeltjes in de kolen vielen.
De temperatuur liep op tot een 200⁰en kon ik verder stabiel houden.
Af en toe eens een visuele inspectie en na een 40-tal minuten de thermapen mk4 erbij genomen. Regelmatig gecontroleerd en bij een kerntemperatuur van 58⁰ het spit verwijderd en het vlees nog een vijftal minutzn laten rusten.
Het werd een fantastische maaltijd, met wat ovengebakken champignons met look en peterselie en wat ribbelfriet uit de airfrayer.
Bij dit feestmaal, hoorde ook een mooi bier.
De keuze viel uiteindelijk op een Gouden Carolus whisky infused.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Vorige week had ik al een mooie Aberdeen Angus picanha gekocht bij Makro, dus de keuze was snel gemaakt.

De fatcap van de picanha mooi kruiselings insnijden, een gedeelte bijgetrimd omdat de fatcap er iets te dik was en dan dikke steaks gesneden.


Dan de stukken vlees ingewreven met look en gekruid met peper en zout en op het spit geregen.


De Q lag intussen al aan en zat op ongeveer 180⁰. Het spit geplaatst en ingeschakeld.

Al snel begon het heerlijk te ruiken in de tuin en hoorde ik het smeltende vet in het lekbakje druipen en sissen wanneer er toch druppeltjes in de kolen vielen.

De temperatuur liep op tot een 200⁰en kon ik verder stabiel houden.
Af en toe eens een visuele inspectie en na een 40-tal minuten de thermapen mk4 erbij genomen. Regelmatig gecontroleerd en bij een kerntemperatuur van 58⁰ het spit verwijderd en het vlees nog een vijftal minutzn laten rusten.

Het werd een fantastische maaltijd, met wat ovengebakken champignons met look en peterselie en wat ribbelfriet uit de airfrayer.

Bij dit feestmaal, hoorde ook een mooi bier.
De keuze viel uiteindelijk op een Gouden Carolus whisky infused.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk