- Berichten
- 12.056
Ik heb van Frits een slofvorm gekregen dus vandaag een aardbeienslof gemaakt op de big green egg. Voor de bodem heb ik het recept gebruikt van bakkenmetniels.nl waar de vorm vandaag komt. De bodem gevuld met frangipane, een mengsel van amandelspijs, boter, eitje en wat bloem.
Dit in het eitje gebakken. Waarom? Omdat de BGE stabieler is dan mijn oven. We hebben hier een dure SMEG staan, maar de oven is echt belabberd
Tijdens het bakken zag ik telkens rook uit het eitje komen, dat kwam van de houtskool af en dat was ook de grootste reden van het mislukken. Een andere is dat ik geen bakplaatje heb dat in de medium past, dus ik heb het de vorm in een ovenschaal gezet, deze is zwart en wordt warmer dan een zilver bakblik, de reden dat de bodem net iets te hard was gegaan. Volgende keer bij de kookwinkel even een klein plaatje halen.
De slof af laten koelen, bestreken met abrikozengelei, daarna aardbeitjes erop en nog een keer afstrijken. Het resultaat zag er heerlijk uit.
De smaak was verschrikkelijk. Het houtskool had staan walmen en het was eigenlijk niet te eten zoveel rooksmaak zat er aan. Dus volgende keer andere houtskool kopen! En morgen dit recept toch maar weer een keer in de oven proberen.
(PS de foto's zijn uit de iPhone, dus let niet op de kwaliteit
)
Dit in het eitje gebakken. Waarom? Omdat de BGE stabieler is dan mijn oven. We hebben hier een dure SMEG staan, maar de oven is echt belabberd


Tijdens het bakken zag ik telkens rook uit het eitje komen, dat kwam van de houtskool af en dat was ook de grootste reden van het mislukken. Een andere is dat ik geen bakplaatje heb dat in de medium past, dus ik heb het de vorm in een ovenschaal gezet, deze is zwart en wordt warmer dan een zilver bakblik, de reden dat de bodem net iets te hard was gegaan. Volgende keer bij de kookwinkel even een klein plaatje halen.
De slof af laten koelen, bestreken met abrikozengelei, daarna aardbeitjes erop en nog een keer afstrijken. Het resultaat zag er heerlijk uit.

De smaak was verschrikkelijk. Het houtskool had staan walmen en het was eigenlijk niet te eten zoveel rooksmaak zat er aan. Dus volgende keer andere houtskool kopen! En morgen dit recept toch maar weer een keer in de oven proberen.
(PS de foto's zijn uit de iPhone, dus let niet op de kwaliteit
