- Berichten
- 1.935
Eigenlijk was ik op zoek naar een vernieuwend recept om iets met gevulde kip te maken, en dan dwaal je natuurlijk gigantisch af op het wijde Web.
Zover zelfs dat ik bij Ramadanrecepten uitkwam, en daar staan me toch lekkere recepten tussen.
Zo ook deze Aardappel Gehaktrol, terwijl ik enorme trek kreeg van dit smakelijk ogende gerecht zat er een thuiswerker naast mij mee te gluren en vroeg: Wat is dat voor lekkers? Dit moest dus gemaakt gaan worden, wat gaat erin:
Kruimige aardappelen, ui, tomaat, Italiaanse groente, gehakt, pot tomatensaus, geraspte kaas, zout en peper, komijn, paprikapoeder, gehaktkruiden
Aardappelschijfjes dun snijden (volgende keer gaat dat met de mandoline)
Op een ovenbakplaat met bakpapier en wat geraspte kaas (mozzarella en belegen kaas) de aardappelschijfjes dakpansgewijs neerleggen, klein snufje fleur de Sel en wat zwarte peper uit de molen.
BBQ op zo'n 180 graden en ongeveer 30 minuten garen maar niet bruin laten worden. gehakt ui, Italiaanse groentes en kruiden bakken.
Tomatensaus verdelen over de aardappelschijfjes dan het gehaktmengsel erover verdelen en vervolgens geraspte Parmezaan
Oprollen geraspte kaas erover, in 2-en snijden want zo past het wat makkelijker (volgende keer meteen 2 kleine rollen maken dat is veel praktischer), terug op de BBQ bij 200 graden voor zo'n 30 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is.
Zover zelfs dat ik bij Ramadanrecepten uitkwam, en daar staan me toch lekkere recepten tussen.
Zo ook deze Aardappel Gehaktrol, terwijl ik enorme trek kreeg van dit smakelijk ogende gerecht zat er een thuiswerker naast mij mee te gluren en vroeg: Wat is dat voor lekkers? Dit moest dus gemaakt gaan worden, wat gaat erin:
Kruimige aardappelen, ui, tomaat, Italiaanse groente, gehakt, pot tomatensaus, geraspte kaas, zout en peper, komijn, paprikapoeder, gehaktkruiden
Aardappelschijfjes dun snijden (volgende keer gaat dat met de mandoline)
Op een ovenbakplaat met bakpapier en wat geraspte kaas (mozzarella en belegen kaas) de aardappelschijfjes dakpansgewijs neerleggen, klein snufje fleur de Sel en wat zwarte peper uit de molen.
BBQ op zo'n 180 graden en ongeveer 30 minuten garen maar niet bruin laten worden. gehakt ui, Italiaanse groentes en kruiden bakken.
Tomatensaus verdelen over de aardappelschijfjes dan het gehaktmengsel erover verdelen en vervolgens geraspte Parmezaan
Oprollen geraspte kaas erover, in 2-en snijden want zo past het wat makkelijker (volgende keer meteen 2 kleine rollen maken dat is veel praktischer), terug op de BBQ bij 200 graden voor zo'n 30 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is.