Beef en Steak

Aangestoken met bbq-virus

  • Onderwerp starter Onderwerp starter GerBQ
  • Startdatum Startdatum
G

GerBQ

Gast
Hoi Allemaal,

Ik ben Gerben (GerBQ) en een beginnend bbq-er. Sinds een week heb ik een Weber 57 en heb nu al 4 keer geBBQd. Ik ben aangestoken door Leo en op zijn advies ook lid geworden van dit interessante forum.

Vanmiddag ga ik een fazant op een bierblik BBQen, ge?nspireerd door dit forum. Als iemand nog tips heeft? die zijn welkom!
Bij het slachten heb ik het vel helaas verwijderd :( (scheelde toen een hoop plukken) nu moet ik dus nog iets bedenken tegen het uitdrogen (aluminiumfolie?!)

Groeten Gerben (GerBQ)
 
hee Gerben, gezellig dat je er bent.
Zoals je ziet is er hier heel veel informatie te vinden.

Je kan je fazant ook in spek wikkelen, denk dat je hem dan wel lekker mals kan houden
 
Hoi Gerben welkom en met Leo heb je hier al een mooie ingang gekregen  ;D
 
Hoi Gerben,

Welkom bij het Genootschap!

Wat Leo al zei, iets over je fazant heen dat het vet houdt, ik zou voor bacon gaan. Zou ik ook doen als het vel er nog op zat, fazant heeft namelijk de neiging om heel snel droog te worden. Je zou hem ook in een brine (pekelbad) kunnen zetten, dan neemt hij nog wat vocht op, maar dat is een beetje kort dag nu denk ik.
 
Welkom bij het genootschap :)
 
Welkom GerBQ! Veel plezier op het genootschap!
 
Terug
Bovenaan Onderaan