Na twee uurtjes was de bacon klaar, komt me daar toch een geurtje van af
De ribbels waren zo verdwenen, gegaard 3,2,1 waren niet overgaar en naar mijn mening (heeel klein beetje aan de droge kant)
ze warren in no time verdwenen
Bacon laten afkoelen en wat laten opstijven in de vriezer, om dan te verpakken, de dunnen en dikke plakken, leg dan een klein gedeelte in de koelkast voor direct gebruik daar vind je morgen niets meer van terug.
Tijdens het wachten dan nog maar een partijtje Noskos BBQ saus en wat appel roosjes, het is tenslotte zondag
na 1430h gaat het alarm, effe checken met de Thermapen, zaten twee probe in de schouder maar wat ongelukkig geplaatst was nog maar 83 en 85 gr
deksel er weer op en terug de bank op.
Eindelijk was het zo ver 88 en 90 gr na 16h30 kunnen we beginnen te pullen, heb het met beren klauwen in grove stukken uit elkaar gehaald om te laten afkoelen, ik wilde onderhand naar bed :blush:
Dit nog effe naar de vriezer brengen en we kunnen ons mandje in het was ondertussen 06h30, slaap wel :-S
Niets zo goed als voorraad
Conclusie, was leuk om eens te doen maar met kleiner stukken +/- 3 a 4 kg komt de smaak van onder andere de bark beter tot zijn recht, is toch wel ook nog wat afval (vel, knoken, vet, pezen) denk dat ik van de 6 kg netto 3,3 kg PP overgehouden heb.
Ook de planning kan beter avonds laat beginnen B-)
Heb toch een fijn weekeinden gehad, bedankt om te lezen.