- Berichten
 - 266
 
afgelopen week maar eens bezig geweest met bacon. Eenstuk buikspek van ca. 2,3 kg in tweeen gedeeld.
1 stuk met golden syrup en een stuk met maple siroop.
Ik had bij B&S buikspek met zwoerd besteld en niet gecontroleerd bij binnenkomst en het bleek dus zonder zwoerd te zijn, uiteindelijk volgens mij geen invloed op het resultaat gehad buiten dat hij misschien wat vlugger klaar was.
Had ook nog ca 1 pond procureur in de vriezer en daar maar eens buckboard (canadian) bacon van gemaakt.
Na 8 dagen in de cure en 24 uur drogen
		
		
	
	
		
	
Alles op de WSM bij een tem van ca. 90 C en een flinke dosis kersenhout
		
	
na ca. 3 uur was de kerntemperatuur 65 C voor het buikspek en 60C voor de procureur
		
	
en de gesneden versies:
buckboard bacon
		
	
maple en golden bacon
		
	
Dit was mijn eerste keer bacon en het resultaat is duidelijk:
voor mij geen bacon meer van de supermarkt of slager, dit is veel beter.
	
		
			
		
		
	
				
			1 stuk met golden syrup en een stuk met maple siroop.
Ik had bij B&S buikspek met zwoerd besteld en niet gecontroleerd bij binnenkomst en het bleek dus zonder zwoerd te zijn, uiteindelijk volgens mij geen invloed op het resultaat gehad buiten dat hij misschien wat vlugger klaar was.
Had ook nog ca 1 pond procureur in de vriezer en daar maar eens buckboard (canadian) bacon van gemaakt.
Na 8 dagen in de cure en 24 uur drogen
	Alles op de WSM bij een tem van ca. 90 C en een flinke dosis kersenhout
	na ca. 3 uur was de kerntemperatuur 65 C voor het buikspek en 60C voor de procureur
	en de gesneden versies:
buckboard bacon
	maple en golden bacon
	Dit was mijn eerste keer bacon en het resultaat is duidelijk:
voor mij geen bacon meer van de supermarkt of slager, dit is veel beter.