- Berichten
- 266
afgelopen week maar eens bezig geweest met bacon. Eenstuk buikspek van ca. 2,3 kg in tweeen gedeeld.
1 stuk met golden syrup en een stuk met maple siroop.
Ik had bij B&S buikspek met zwoerd besteld en niet gecontroleerd bij binnenkomst en het bleek dus zonder zwoerd te zijn, uiteindelijk volgens mij geen invloed op het resultaat gehad buiten dat hij misschien wat vlugger klaar was.
Had ook nog ca 1 pond procureur in de vriezer en daar maar eens buckboard (canadian) bacon van gemaakt.
Na 8 dagen in de cure en 24 uur drogen
Alles op de WSM bij een tem van ca. 90 C en een flinke dosis kersenhout
na ca. 3 uur was de kerntemperatuur 65 C voor het buikspek en 60C voor de procureur
en de gesneden versies:
buckboard bacon
maple en golden bacon
Dit was mijn eerste keer bacon en het resultaat is duidelijk:
voor mij geen bacon meer van de supermarkt of slager, dit is veel beter.
1 stuk met golden syrup en een stuk met maple siroop.
Ik had bij B&S buikspek met zwoerd besteld en niet gecontroleerd bij binnenkomst en het bleek dus zonder zwoerd te zijn, uiteindelijk volgens mij geen invloed op het resultaat gehad buiten dat hij misschien wat vlugger klaar was.
Had ook nog ca 1 pond procureur in de vriezer en daar maar eens buckboard (canadian) bacon van gemaakt.
Na 8 dagen in de cure en 24 uur drogen

Alles op de WSM bij een tem van ca. 90 C en een flinke dosis kersenhout

na ca. 3 uur was de kerntemperatuur 65 C voor het buikspek en 60C voor de procureur

en de gesneden versies:
buckboard bacon

maple en golden bacon

Dit was mijn eerste keer bacon en het resultaat is duidelijk:
voor mij geen bacon meer van de supermarkt of slager, dit is veel beter.