BasBQ
Beef en Steak

3-2-1 Spareribs

 
 

Arendje

Sprokkelaar
Berichten
37
Ze lagen al een poosje in de vriezer te wachten op een droge dag.
Eindelijk was het zover:
De spareribs mochten het daglicht zien.
2E3D8C55-3CC4-4A54-9F04-0547548EA6EC.jpeg

3B612613-5E56-41A0-B21C-9613FBA87A2E.jpeg

Eerst in de rub en daarna een uur of 3 op lage temp voorgaren.
CA2D2B18-278F-4E15-89C8-1072A070B286.jpeg

Daarna ongeveer drie kwartier in aluminiumfolie met boter, honing, suiker en een klein beetje ketjap.
292952C7-2568-47B1-9641-4F3CE505FA0B.jpeg

Daarna nog even grillen en genieten.
D4040BF8-6F6E-4DB4-BBFE-EEA956A4C7DD.jpeg

824460AC-B604-47A3-9E44-5984B6A71056.jpeg

Ze waren voor een eerste keer spareribs maken lekker maar ga de 2e fase wat oprekken om hem iets zachter te maken.
ook zoek ik dan ribs met meer vlees.😉
 
Laatst bewerkt:
Ziet er wel prima uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ze zullen genoten hebben van het daglicht en jullie daarna 😉
 
Lekker geworden zo te zien! Na een paar keer weet je wat lekker is. Zo ook met de laksausjes, pittig of zoet. Of beiden, je kan zoveel kanten op met die ribben.
Maar pas op, voor je het weet heb een kast vol kruiden, rubs en saus flessen 😆
Haha dat geloof ik. Ik had deze met een bbq saus afgelakt. Dat smaakte prima. Volgende keer probeer ik weer wat nieuws.
 
Heb je ze op het laatst gegegrilt of gewoon weer indirect gedaan?
 
😅 Dat is een wezelijk verschil hier 😁
 
Is meer terminologie, als jij grillen zegt denk ik direct boven het vuur en dan heb je een heel ander eindresultaat natuurlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan