BasBQ
Beef en Steak

3, 2, 1... ribbetjes!

 
 

bulderdoos

Vuurmaker
Berichten
88
Vandaag was het een prachtige dag om in de tuin te schoffelen, en ondertussen de Q in de gaten te houden. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik had al eens eerder ribbetjes gemaakt, maar dat was vooral om te leren de temperatuur in mijn Weber onder controle te houden.

Nu die hindernis genomen was, heb ik de 3,2,1 methode geprobeerd, indirect boven een kolen-snake. Omdat het relatief kleine ribs waren heb ik gekozen voor 3, 1,5 en 1 uur.

In de standaard rub van Noskos:

O9NU6Eb.jpg


Na 3 uur in de folie met een scheutje Coca Cola:

WYZeELt.jpg


Het vlees valt er al bijna vanaf; nog een uurtje aanbakken:

grRsKdQ.jpg


En de breek-test; geslaagd!

dFJHmvb.jpg
 
ErikSchreurs zei:
Zo he dit is lekker gaar ofniet !! Lekker

Ja het vlees viel letterlijk van het bot. Maar gelukkig was het niet droog of iets, dus ik ben tevreden! Les voor de volgende keer is nu het op smaak brengen. Nu vond ik het een beetje vlak. Dus volgende keer:

a. Een nacht laten trekken in plaats van 's ochtends een uurtje
b. I?ts zouter maken, of minder zoet kan natuurlijk ook  ;)
c. Een keer proberen met wat saus er overheen het laatste half uur
 
Kijk, das al een goed begin. Dat gaat helemaal goed komen ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan