BasBQ
Beef en Steak

3-2-1 ribbels of??korter??

 
 

Richard

Stoker
Berichten
261
We zijn begonnen, schoonfamilie op bezoek vanavond.
Om 13.00uur was de uds warm en konden de ribs er op



maar nog even een vraagje de ribs zijn 600gr t stuk moet ik 3-2-1 aan houden of doe ik alles een half uurtje korter??
Ik wil wel fall off the bone ribbels.
 
Ligt o.a. aan je temperatuur. Ik had van de week buikribben van 700-800 gram de stuk op 107 graden en met 3-2 waren ze al helemaal cooked en fall of the bone. Dat laatste uur om ze weer stevig te krijgen was niet te doen, botjes vielen er al uit. Dus ik zou alles korter doen, met name dat 2 uur in de folie zou ikzelf de volgende keer maar een uurtje doen.
 
ok,
dank ze liggen er nu net 2 uur op.
ik ga ze 2,5-1,5- 1 doen dan

dank
laatste uurtje kunnen ook de MOINK balls er bij  :) ;)
 
Bij de meeste ribs die we hier hebben is 321 fall off the bone idd, en eigenlijk stiekem het lekkerst.  ;)
 
Hoi,
gister dus de ribbel en nu het laatste verslag.

de ribbels na 2,5 uur inde folie
dit is dus na 2,5 uur

zien er goed uit daarna dus in de folie en na anderhalf uur kwamen ze zo uit de folie


de smaak van het vlees was top het viel bijna van t bot af maar de rub was helemaal hard en zwart.
Hoe kan dit??

in de folie zaten ze netjes dicht gevouwen met 2 eetlepes appelsap per rib.
ik snap het ff niet.

Help.
 
Hard en zwart duid vaak op een te hoge temperatuur, hoe hoe stond de Q ?
 
denk dat t tussen de 220F en 240F zat
is dat te hoog??
 
Speciale rub gebruikt dan ?
 
Wel indirect gelegd?
 
in mijn uds.
en de temp Zie foto op de zwarte streep op de buitenring zat mn wijzertje


en de rub was gewoon basic rub
 
komende week anders maar naar het grote blauw gele warenhuis voor die "fantast"ische meter ;) ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan