- Berichten
- 559
Vrouw en kinderen hadden zin in ribbels, dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Vorige week een 2kg rib besteld bij BBQuality die vrijdag keurig verpakt werd bezorgd.
Die avond in de LetzQ Pork Rub gezet en weer terug gelegd in de koelkast. De volgende dag rond 11:30 de Q opgestookt tot ongeveer 110 graden en toen was het tijd om de rib er op te leggen.
Na drie uur roken met wat appel hout de rib ingepakt in aluminium folie
Na weer 2 uur de rib uitgepakt en terug gelegd op het rooster. Na ongeveer 30 minutes de rib ingesmeerd met BBQ saus en nog 30 minuten laten liggen.
Na het laatste uurtje konden we aanvallen!
Wat vonden we er van? Heerlijk, maar zo'n 2 kg rib is wat minder handelbaar dan babybacks. Ook vonden de kids de standaard babybacks iets lekkerder dan deze dikke rib. Goed excuus om binnenkort weer ribbels te maken

Die avond in de LetzQ Pork Rub gezet en weer terug gelegd in de koelkast. De volgende dag rond 11:30 de Q opgestookt tot ongeveer 110 graden en toen was het tijd om de rib er op te leggen.

Na drie uur roken met wat appel hout de rib ingepakt in aluminium folie

Na weer 2 uur de rib uitgepakt en terug gelegd op het rooster. Na ongeveer 30 minutes de rib ingesmeerd met BBQ saus en nog 30 minuten laten liggen.

Na het laatste uurtje konden we aanvallen!

Wat vonden we er van? Heerlijk, maar zo'n 2 kg rib is wat minder handelbaar dan babybacks. Ook vonden de kids de standaard babybacks iets lekkerder dan deze dikke rib. Goed excuus om binnenkort weer ribbels te maken
