een goede vriend bleef eten, en ieder weekend moet de BBQ branden
de 1ste keer met mijn nieuwe mastertouche GBS
de 1ste keer met briketten (weber)
de 1ste x minion methode
de 1ste x vleesribben
dus er was wel wat stres aanwezig
bij de slager vleesribben gaan halen, in mijn ogen hing er nog een hele lap spek bij aan, maar daar zijn we niet vies van
de avond ervoor flink in de mosterd gezet en een dikke laag rub erover heen
het was een dag dat ik hier nog flink wat klussen moest doen
(bekisting maken, beton afdraaien en in de bekisting kappen met emmers)
dus smiddags de BBQ aangestoken, en 1ste maar eens een uurtje de temperatuur stabiel proberen te houden,
de temperatuurmeter op het deksel kan je ook niet op voort gaan
toen hij stabiel op 110? was de ribben er maar opgelegt, en de 3-2-1 methode min of meer toegepast
aangezien ik aan het klussen was kwam het niet altijd even goed uit
maar toch kon ik de temperatuur stabiel houden tussen de 105? en de 115? door regelmatig een van de schuiven wat te verzetten
als rookhout had ik eik genomen
na ongeveer 6uur
het moment van de waarheid...
een grote bak friet erbij en heerlijk gesmult.
ik had ze gaarder verwacht, suggesties voor de volgende keer? desondanks dat het heerlijk was , was het mijn doel om ze gaarder te hebben
de 1ste keer met mijn nieuwe mastertouche GBS
de 1ste keer met briketten (weber)
de 1ste x minion methode
de 1ste x vleesribben
dus er was wel wat stres aanwezig

bij de slager vleesribben gaan halen, in mijn ogen hing er nog een hele lap spek bij aan, maar daar zijn we niet vies van

de avond ervoor flink in de mosterd gezet en een dikke laag rub erover heen
het was een dag dat ik hier nog flink wat klussen moest doen
(bekisting maken, beton afdraaien en in de bekisting kappen met emmers)
dus smiddags de BBQ aangestoken, en 1ste maar eens een uurtje de temperatuur stabiel proberen te houden,
de temperatuurmeter op het deksel kan je ook niet op voort gaan


toen hij stabiel op 110? was de ribben er maar opgelegt, en de 3-2-1 methode min of meer toegepast
aangezien ik aan het klussen was kwam het niet altijd even goed uit
maar toch kon ik de temperatuur stabiel houden tussen de 105? en de 115? door regelmatig een van de schuiven wat te verzetten
als rookhout had ik eik genomen
na ongeveer 6uur

het moment van de waarheid...

een grote bak friet erbij en heerlijk gesmult.
ik had ze gaarder verwacht, suggesties voor de volgende keer? desondanks dat het heerlijk was , was het mijn doel om ze gaarder te hebben