- Berichten
- 301
Nu de R weer in de maand zit moest het er ook bij mij maar van komen..zelf rookworst maken! 
Had laatst al eens een cheap vleesmolentje gekocht,dus vd week vlees besteld bij de slager.
Ga 2 batches maken heb nu al 1 klaar volgens dit recept http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/rookworst-roken/
en morgen maak ik de ander waar ik nog niet helemaal over uit ben..
Darmen schoon maken..
4 kilo vlees,2 kilo buik,en 2 kilo ham(bil)..slager vertelde dat dit ook prima kon mits genoeg vet bij zat
Machine die de klus moet gaan klaren..
Aan de slag.
En there was worst
Moet zeggen dat het even wennen was..misschien wou ik iets te snel en 2 keer knapte de darm waardoor ik deels overnieuw moest beginnen,
had meer problemen in het knopen verwacht,maar na het filmpje van Bert http://www.bbqgenootschap.nl/forum/tips-tricks-tutorials/zo-knoop-je-een-worst!/msg68843/#msg68843 gezien te hebben viel dit reuze mee..bedankt Bert!
Ze zijn misschien iets te dik uitgevallen,probeer de batch van morgen dunner te krijgen,
Tot zover voor nu,morgen next batch maken en drogen zondag smoke time!!

Batch 2 heb ik verdeeld in 2en om gewoon wat smaakjes uit te proberen wat lekker is en wat niet
Op 1 kilo vlees heb ik bij de ene dit toegevoegd;
1gr nootmuskaat
1gr foelie
2gr cayennepeper
1gr peper
De andere;
2gr nootmuskaat
1gr chilipoeder
1gr foelie
1gr koriander
1gr peper
En drogen tot ze morgen gerookt worden.
Time to smoke..
http://[http://i1334.photobucket.com/albums/w654/rvw78/IMGP6699_zps2601f061.jpg/img]
[img]http://i1334.photobucket.com/albums/w654/rvw78/IMGP6700_zps9b78d940.jpg
Batch 1 niet helemaal wat ik wil,had wat moeite om de wsm op 80gr te houden..was eerder 90/95gr,heb ze wel 2 en een half uur er op gehad!
Toen batch 2..
Die zagen er al een stuk beter uit..heb ze deze keer 2,10 uur erop gehad en nu vrijwel constant op 80gr!
Volgens mijn dochter smaakte ze "hetzelfde" als die uit de winkel... X(

Had laatst al eens een cheap vleesmolentje gekocht,dus vd week vlees besteld bij de slager.
Ga 2 batches maken heb nu al 1 klaar volgens dit recept http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/rookworst-roken/
en morgen maak ik de ander waar ik nog niet helemaal over uit ben..

Darmen schoon maken..

4 kilo vlees,2 kilo buik,en 2 kilo ham(bil)..slager vertelde dat dit ook prima kon mits genoeg vet bij zat

Machine die de klus moet gaan klaren..

Aan de slag.

En there was worst


Moet zeggen dat het even wennen was..misschien wou ik iets te snel en 2 keer knapte de darm waardoor ik deels overnieuw moest beginnen,
had meer problemen in het knopen verwacht,maar na het filmpje van Bert http://www.bbqgenootschap.nl/forum/tips-tricks-tutorials/zo-knoop-je-een-worst!/msg68843/#msg68843 gezien te hebben viel dit reuze mee..bedankt Bert!
Ze zijn misschien iets te dik uitgevallen,probeer de batch van morgen dunner te krijgen,
Tot zover voor nu,morgen next batch maken en drogen zondag smoke time!!


Batch 2 heb ik verdeeld in 2en om gewoon wat smaakjes uit te proberen wat lekker is en wat niet

Op 1 kilo vlees heb ik bij de ene dit toegevoegd;
1gr nootmuskaat
1gr foelie
2gr cayennepeper
1gr peper
De andere;
2gr nootmuskaat
1gr chilipoeder
1gr foelie
1gr koriander
1gr peper



En drogen tot ze morgen gerookt worden.


Time to smoke..

http://[http://i1334.photobucket.com/albums/w654/rvw78/IMGP6699_zps2601f061.jpg/img]
[img]http://i1334.photobucket.com/albums/w654/rvw78/IMGP6700_zps9b78d940.jpg


Batch 1 niet helemaal wat ik wil,had wat moeite om de wsm op 80gr te houden..was eerder 90/95gr,heb ze wel 2 en een half uur er op gehad!

Toen batch 2..





Die zagen er al een stuk beter uit..heb ze deze keer 2,10 uur erop gehad en nu vrijwel constant op 80gr!
Volgens mijn dochter smaakte ze "hetzelfde" als die uit de winkel... X(
