BasBQ
Beef en Steak

1ste x burgers

Door

Sprokkelaar
Berichten
30
zaterdag kregen we gasten, en 1tje daarvan is 1 viesneus,
aangezien ik nog niets met gehakt had gedaan op de BBQ
gekozen voor hamburgers en zo kwam ik bij het spiff recept uit.
deze verhouding maar even aangehouden, maar toch net iets anders gedaan

1kilo gehakt
2 TL RUB ter vervanging van het zout
2 TL groffer zwarte peper
3 teentjes verse knoflook
2 TL paprikapoeder
1 TL curry
2 eetlepels worchestersaus
1 fijngesnipperde ui
2 eidooiers
de dag ervoor had ik voor de 1ste keer ribben gemaakt, de saus die achterbleef in de alu folie na het wrappen vond mijn vrouw zo lekker dat ze deze in een potje had gedaan, die ging nu dus bij onder het gehakt inplaats van de ketchup  :D

wnKu8ig.jpg


nog wat ontbijtspek er bij rond en terug de frigo in

3AaVrLJ.jpg


1ste een 45min op de BBQ op 110?
dan het vuur terug eventjes opstoken en lekker afgrillen
en wat nepkaas erover, de viesneus luste geen spek en geen kaas  :-S

fEa7M5q.jpg


broodjes afgrillen, een roerei, rucola en guacamole erbij
en ik vond het schandalig lekker, ook de viesneus was tevreden  :D :D

5qd4uJM.jpg


hamburgers waren wel nog iets te zacht, en zeer lastig om te draaien op de bbq, volgende keer een gemalen beschuit erbij?
 
Mooie burger. Ziet er goed uit.
Miss is het vetgehalte wat hoog in het gehakt. En daardoor meer sappen in het vlees.
 
Lust ik wel
 
Ziet er prima uit.

Maar wat is een viesneus?
 
SandyMan zei:
Ziet er prima uit.

Maar wat is een viesneus?
iemand die voor alles de neus optrekt; iemand voor wie niets goed is; kieskeurig persoon; muggenzifter

(Aldus Google )
 
lekker hoor.
als je hamburgers te "los" zijn, hen je ze wel in een vorm gedrukt?
een hamburgerpers of deksel van een beschuitbus werkt perfect. gehakt erin, stevig aandrukken, en met folie even terug in de koelkast en dan even laten rusten.
over het algemeen heb je dan een stevige burger hoor.

en misschien is de toegepaste saus te vochtig?

gewoon lekker blijven proberen.  :D
 
Bedankt mannen.

Een viesneus is iemand die bijna niets lust of lekker vind, en meestal niet veel verder geraken dan een friet en frikandel, omdat dat het enigste is wat ze eten...

De hamburgers hebk gevormt/geperst in een Weber pers
Ik had wel wat problemen met ze er terug uit te halen maar met wat olijfolie was het zo gefixt

Zou een gemalen beschuit voor meer stevigheid zorgen?
 
Het belangrijkste van een goede burger is het "kneden". Goed mengen en op smaak brengen en gehakt flink door de vingers naarbuiten knijpen.
Gehakt van 2c mengen tot het max 8c

Het stevig knijpen zorgt voor voor de onderlinge binding van het gemalen vlees.

Zelf draai ik gehakt voor burgers altijd een keer door de grove plaat, mooi rundvlees met max 15 % eigen vet.

Dus geen gerommel met ei paneermeel of wat dan ook, dit is echt zonde van de burger beleving.

Daarna stevig aandrukken in een burger vorm/pers. En hup weer in de koelkast in of gelijk op de Q
 
Marcel zei:
Gehakt van 2c mengen tot het max 8c

Het stevig knijpen zorgt voor voor de onderlinge binding van het gemalen vlees.

Wat bedoel je met 2c en 8c?

Ik heb het gemengd met een vork omdat ik ergens had gelezen dat je het zo lekker luchtig houd, en dat was te goed gelukt nu ik erover nadenk  :p

Bedankt voor de tip, volgende keer ga ik er lekker met mijn handen in  B-)
 
Door zei:
Marcel zei:
Gehakt van 2c mengen tot het max 8c

Het stevig knijpen zorgt voor voor de onderlinge binding van het gemalen vlees.

Wat bedoel je met 2c en 8c?

Ik heb het gemengd met een vork omdat ik ergens had gelezen dat je het zo lekker luchtig houd, en dat was te goed gelukt nu ik erover nadenk 

Bedankt voor de tip, volgende keer ga ik er lekker met mijn handen in  B-)
Daarmee bedoel ik de temperatuur van het vlees (c = Celsius) op het moment van bewerken.

 
das nieuw voor mij, met een vork.
zoals hierbeven aangegeven, flink kneden met je handen. gewoon flink aanpakken  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan