- Berichten
- 459
Een stukje minderwaardig varkensvlees kan toch nooit zo lekker zijn dat er zoveel mensen zijn die de lange sessies aangaan om PP te maken.
Dit moet ik zelf meemaken.
Als recept heb ik de wedstrijs PP van Noskos uitgekozen.
Men nemen een stukje vlees
En die injecteren we vol met appelsap, appelazijn, honing, worchestershire saus, zeezout en uiengranulaat.
Dan goed insmeren met de Southern Succor Rub
Eitje klaar maken voor een Low & Slow sessie met kersenhout voor de rook.
De temperatuur netjes rond de 120 graden gehouden.
En toen de kerntemp 75 graden aangaf heb ik het vlees mooi beschilderd met glaze.
Nog een uurtje door laten garen om een bark te laten vormen en vervolgens ingepakt in alu folie tot de kerntemp 90 graden aangaf.
En toen het allermoeilijkste. Ik moest volgens het receptuur een uur wachten.... 8->
Dit heb ik 45 minuten volgehouden.
Gelukkig heb ik vuurvaste handen en kon het vlees heel makkelijk uit elkaar trekken.
Het eindresultaat was geweldig. Nu snap ik waarom er zoveel over PP wordt geschreven.
De rooksmaak is sterk aanwezig maar niet overheersend. Samen met coleslaw en de Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce heb je dan ook een fantastisch broodje.
Het grootste gedeelte is de diepvries ingegaan.
Lekker door de zuurkool of bovenop wat rode kool.
Van mijn vriendin al de instructies gekregen om de voorraad in de diepvries op peil te houden.
Dit moet ik zelf meemaken.
Als recept heb ik de wedstrijs PP van Noskos uitgekozen.
Men nemen een stukje vlees

En die injecteren we vol met appelsap, appelazijn, honing, worchestershire saus, zeezout en uiengranulaat.

Dan goed insmeren met de Southern Succor Rub

Eitje klaar maken voor een Low & Slow sessie met kersenhout voor de rook.

De temperatuur netjes rond de 120 graden gehouden.
En toen de kerntemp 75 graden aangaf heb ik het vlees mooi beschilderd met glaze.
Nog een uurtje door laten garen om een bark te laten vormen en vervolgens ingepakt in alu folie tot de kerntemp 90 graden aangaf.

En toen het allermoeilijkste. Ik moest volgens het receptuur een uur wachten.... 8->
Dit heb ik 45 minuten volgehouden.
Gelukkig heb ik vuurvaste handen en kon het vlees heel makkelijk uit elkaar trekken.
Het eindresultaat was geweldig. Nu snap ik waarom er zoveel over PP wordt geschreven.
De rooksmaak is sterk aanwezig maar niet overheersend. Samen met coleslaw en de Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce heb je dan ook een fantastisch broodje.

Het grootste gedeelte is de diepvries ingegaan.
Lekker door de zuurkool of bovenop wat rode kool.
Van mijn vriendin al de instructies gekregen om de voorraad in de diepvries op peil te houden.
