BasBQ
Beef en Steak

1ste PP

 
 

Mosseltje

Stoker
Berichten
481
Een stukje minderwaardig varkensvlees kan toch nooit zo lekker zijn dat er zoveel mensen zijn die de lange sessies aangaan om PP te maken.
Dit moet ik zelf meemaken.

Als recept heb ik de wedstrijs PP van Noskos uitgekozen.

Men nemen een stukje vlees
01_zps31665814.jpg


En die injecteren we vol met appelsap, appelazijn, honing, worchestershire saus, zeezout en uiengranulaat.
02_zps846ccf7c.jpg


Dan goed insmeren met de Southern Succor Rub
03_zpsf190faeb.jpg


Eitje klaar maken voor een Low & Slow sessie met kersenhout voor de rook.
04_zps546f2606.jpg


De temperatuur netjes rond de 120 graden gehouden.
En toen de kerntemp 75 graden aangaf heb ik het vlees mooi beschilderd met glaze.
Nog een uurtje door laten garen om een bark te laten vormen en vervolgens ingepakt in alu folie tot de kerntemp 90 graden aangaf.

05_zps45601e7a.jpg


En toen het allermoeilijkste. Ik moest volgens het receptuur een uur wachten....  8->
Dit heb ik 45 minuten volgehouden.
Gelukkig heb ik vuurvaste handen en kon het vlees heel makkelijk uit elkaar trekken.

Het eindresultaat was geweldig. Nu snap ik waarom er zoveel over PP wordt geschreven.
De rooksmaak is sterk aanwezig maar niet overheersend. Samen met coleslaw en de Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce heb je dan ook een fantastisch broodje.

06_zpse3d2bce9.jpg


Het grootste gedeelte is de diepvries ingegaan.
Lekker door de zuurkool of bovenop wat rode kool.

Van mijn vriendin al de instructies gekregen om de voorraad in de diepvries op peil te houden.  :)
 
Dat is een lekker broodje PP.
Alvast gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Mooi man, Je eerste PP blijft je altijd bij ! congrats met je knorretje
 
Dat is een mooi getrokken varkentje!! Knorremans in de pocket!!
 
ik zit hier te watertanden, gefeliciteerd met je knorrie
 
Jammer dat de 1e keer het leukst is.
gelukkig maakt de smaak een hoop goed!
gefeliciteerd met je knor het ziet er super uit
 
heerlijk deze plaatjes! Dat je nog iets over had joh ;) gefeliciteerd met knor!
 
Zo, dat ziet er goed uit zeg! Deze gaat zeker op mijn to do list. Knap van je dat je nog 45 min. geduld had haha.
 
Mooi broodje PP. Gefeliciteerd met je knor.
De eerste keer heeft wel iets speciaals, maar het blijft lekker om te maken.
 
Super gedaan, ziet er heel goed uit.
Gefeliciteerd met je Knorrie
 
Die is goed gelukt, gefeliciteerd met je Tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan