- Berichten
- 301
Na 2 weken geen tijd voor het bbq-en vond ik het vandaag tijd om mijn "nieuwe" 2e hands wsm uit te proberen!!
En hoe kan het ook anders dan met ribs,ook de 1ste keer dat ik een blauwe doos makro ribben had dus was erg benieuwd.. :
Lui als ik was heb ik 1 mop saus gemaakt voor alle 3 de rubs/marinade ;D
Helaas geen foto's van de marinade/rub..
1 in een rub van Steven Raichlen;
1el paprikapoeder
1tl chilivlokken
1tl mosterdpoeder
2tl bruine suiker
1tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1tl oregano
1tl komijn
1tl selderiepoeder
zout,peper
2 stuks in een marinade (welke ik zo uit me duim heb gezogen)
1el chinese 5 kruiden
1el wasabi
5el soyasaus
4el rietsuiker
1el paprikapoeder (scherp)
1el honing
2el chilisaus
En 2 stuks in deze rub http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=10.0
Voor het moppen had ik dit uit die zelfde duim gehaald..
4el beerenburg
1 dikke el keukenstroop
3el worcestersaus
2el bbqsaus
3el rietsuiker
na een uur mop sausje erop..
vlak voor het inpakken
Afgelakt met bbqsaus en ready!!
Viel me niks tegen de wsm constant te houden,weet zeker dat ik dikke vriendjes word met hem
was alleen vergeten grote stukken rookhout te halen,heb het dus moeten doen met de snippers die ik nog had..
O'jah de ribbels waren erg lekker,vond ze wat aan de kleine kant maar de smaak was tiptop!!
Ook deze (Friese) mop saus is weer een blijvertje! ;D
Bedankt voor het lezen.
En hoe kan het ook anders dan met ribs,ook de 1ste keer dat ik een blauwe doos makro ribben had dus was erg benieuwd.. :

Lui als ik was heb ik 1 mop saus gemaakt voor alle 3 de rubs/marinade ;D
Helaas geen foto's van de marinade/rub..
1 in een rub van Steven Raichlen;
1el paprikapoeder
1tl chilivlokken
1tl mosterdpoeder
2tl bruine suiker
1tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1tl oregano
1tl komijn
1tl selderiepoeder
zout,peper
2 stuks in een marinade (welke ik zo uit me duim heb gezogen)
1el chinese 5 kruiden
1el wasabi
5el soyasaus
4el rietsuiker
1el paprikapoeder (scherp)
1el honing
2el chilisaus
En 2 stuks in deze rub http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=10.0
Voor het moppen had ik dit uit die zelfde duim gehaald..
4el beerenburg
1 dikke el keukenstroop
3el worcestersaus
2el bbqsaus
3el rietsuiker


na een uur mop sausje erop..

vlak voor het inpakken

Afgelakt met bbqsaus en ready!!


Viel me niks tegen de wsm constant te houden,weet zeker dat ik dikke vriendjes word met hem

was alleen vergeten grote stukken rookhout te halen,heb het dus moeten doen met de snippers die ik nog had..
O'jah de ribbels waren erg lekker,vond ze wat aan de kleine kant maar de smaak was tiptop!!
Ook deze (Friese) mop saus is weer een blijvertje! ;D
Bedankt voor het lezen.