BasBQ
Beef en Steak

1ste keer Brisket

 
 

Fulco

Vuurmaker
Berichten
76
Bij the big 3 hoort natuurlijk ook een Brisket. Morgen krijgen we eters. Nu heb ik al vaker gehoord dat je nooit een Brisket voor de eerste keer moet maken als je 't goed "moet" doen, maar ik neem toch maar de gok
ca5d39274e54940aef5a2fb8266fabf8.jpg
81fa36ad1e62d162955880fc5c79596b.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Een mooie "marinade" maken om de Brisket te injecteren
7cf75c5fbadca7f3f22756355569a4b4.jpg
0eec6b6bba45e8104e9dd8dd8afcb199.jpg
5c85ac49cf446073051d12aefab76bf7.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
En injecteren maar. Vergt wel wat handigheid, want de keuken zat er helemaal onder


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
6ed586b241eae9cf188338ce772338f9.jpg
9147397901d978a5964631d03c5455ea.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Na het injecteren; Rubben maar!
b0874942bb6bed9552f6e13e6fd08f59.jpg
27e0707c8fa5e473d354e1f62d912664.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker wat rookhout erop, wachten tot de rook van wit naar grijzig veranderd en dan kan de Brisket er de hele nacht op
44eadc8c1697db9bbd6f39b4f9d4a9d2.jpg
50bad8e92cc744f8feb46b068fa6b7b3.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
ben heel erg benieuwd!

Zou een perfecte case zijn om mijn HM eens te testen.
 
Ziet er allemaal geweldig uit! Morgenochtend verslag doen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Halverwege de nacht stond de iGrill te piepen
cf7c173f94b7fc4d7bda2f156cea680a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Inpakken en aanvullen met marinade
a1224935bcb5ecc1cac01616bf4867a4.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hmm, verbinding met iGrill verbroken. Gek genoeg was de temperatuur opgelopen naar 136 en de kerntemperatuur naar 99. Brisket had er met 93 af gemoeten. Alles dicht gedaan en ik laat ' m maar even rusten. Straks kijken hoe ie is geworden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
oei dat is vervelend als de apparatuur je in de steek laat.
Ben benieuwd of dit inderdaad consequenties heeft voor het eindresultaat.
Wel een leuk verslag met mooie foto's van het hele proces.
Blijf dit draadje even volgen om te horen hoe het eindresultaat is geworden.
 
Folie voorzichtig opengemaakt en uit het midden een reep gesneden. Zeker niet taai, lekker mals. In de folie zit nog veel vloeistof van de marinade. Voorzichtig de folie dicht en alles in de warmhoudlade. Planning was NL dat ik de Egg op 90 graden zou houden en pas vanmiddag het zetje naar 93 zou geven. Nu is ie wel heeeeel vroeg klaar. Maar ook op dit tijdstip smaakt ie heerlijk!
3265086f454edfe549aebdb4c2d552dd.jpg
0a6c248d2ffc839d0c141060b1eb6020.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Waarschijnlijk de batterij van je iGrill leeg. Gaat best snel als je hem vaak lang aan hebt. Ik heb een flinke voorraad van Action in huis voor zulke gevallen. Alvast eet smakelijk dan!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dank je wel Thuur, ga zo een voorraadje batterijen aanschaffen. Maar de smaak van de Brisket is super, al vond mijn vrouw 'm aan de pittige kant


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Koetje.
 
Dank je wel, leuk om een koetje erbij te hebben


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Die ziet er goed uit. Jammer dat ie doorgeslagen is en mooi om te lezen dat de briket niet uitgedroogd is. Ziet er ook niet droog uit.


Gefeliciteerd met je koei
 
Terug
Bovenaan Onderaan