F
Forcerecon
Gast
Tijdens de vakantie is het mooi om nog projecten van de TO DO list maar eens uit te gaan voeren.
Vandaag was het ciabatta uit de DO en de eerste BCC. Hier wat bewijs hoe het er allemaal uitzag. ( Misschien wel een Tokkie waard??)
Hier was het deeg een uurtje gerezen en kon dus in de DO Beaver.
Even met de schaar inknippen voor het oog later.
De briketten warm dus 5 onder en 15 boven.
Na 35 minuten kon het brood eruit.
Het rook zalig en zag er lekker gebruind uit.
Even laten rusten en toen een stukje afsnijden en proeven!! (want het was bedoeld voor side dish bij de kip).
Om 16.30 was het dus tijd om de BCC klaar te maken. Even een paar slokken van de Bavaria en toen hoppa over de kip.
Een lekker scharrel kippetje van 1,3 Kg.
De kip al eerder lekker gerubt met kipkruiden en Spicey apple van de Marvellous reeks.
De 57 aan beide zijdes voorzien van brandstof en was wat rookhout van Jack Daniels.
Na 50 minuten even gemopt met limoensap en cayennepeper en toen wachten tot onze vriend gaar was.
Na anderhalf uur was de tokkie gereed, en kon mee om verslonden te worden!!
En hier ligt die dan lekker met ciabatta brood en eigengemaakte kruidenboter.
Simpel, maar ojee wat lekker, toch nog knapperig huidje en sappig van binnen en viel zo van het bot!!
Dit moet dus vaker gebeuren!
Nu maar even uitbuiken op de bank!!
Vandaag was het ciabatta uit de DO en de eerste BCC. Hier wat bewijs hoe het er allemaal uitzag. ( Misschien wel een Tokkie waard??)

Hier was het deeg een uurtje gerezen en kon dus in de DO Beaver.

Even met de schaar inknippen voor het oog later.

De briketten warm dus 5 onder en 15 boven.

Na 35 minuten kon het brood eruit.

Het rook zalig en zag er lekker gebruind uit.
Even laten rusten en toen een stukje afsnijden en proeven!! (want het was bedoeld voor side dish bij de kip).


Om 16.30 was het dus tijd om de BCC klaar te maken. Even een paar slokken van de Bavaria en toen hoppa over de kip.
Een lekker scharrel kippetje van 1,3 Kg.
De kip al eerder lekker gerubt met kipkruiden en Spicey apple van de Marvellous reeks.

De 57 aan beide zijdes voorzien van brandstof en was wat rookhout van Jack Daniels.
Na 50 minuten even gemopt met limoensap en cayennepeper en toen wachten tot onze vriend gaar was.

Na anderhalf uur was de tokkie gereed, en kon mee om verslonden te worden!!

En hier ligt die dan lekker met ciabatta brood en eigengemaakte kruidenboter.
Simpel, maar ojee wat lekker, toch nog knapperig huidje en sappig van binnen en viel zo van het bot!!
Dit moet dus vaker gebeuren!
Nu maar even uitbuiken op de bank!!