Oke, ik ben er vorig weekend ook maar aan begonnen, mijn eerste Beer Can Chicken.
Omdat het de eerste was en de vrouw niet echt te springen stond om een stuk rauwe kip op de Q te gooien (ze is 40 weken zwanger) heb ik een kleine kip gekocht bij de Appie, 1400 gram, van het soort; plof. Misschien in het vervolg een scharrel nemen, maar de plof deed zijn werk ook prima.
Ingesmeerd met de standaard rub die op de homepage staat, blikje Warsteiner in zijn ... en gaan.
De Q op ongeveer 160 graden stabiel gekregen en een uur staan garen (indirect uiteraard). Pics van de kip op het blik zijn er niet, alleen van het eindresultaat (de snee in de borst was om te controleren wat de garing was).
En zo lag het (heel even) op het bord. Aardappeltjes erbij en een salade met wat avodaco en tomaat.
Conclusie:
Heeeeeeel erg lekker, beste kip van de Q ooit (tot op heden dan he). Enorm sappig, erg lekkere smaak en gewoon top. Zeker iets om vaak te doen, misschien nadenken om zo'n standaard aan te schaffen (tips?).
Van de resten (2 vleugels en 1 bout) nog een salade gemaakt voor de volgende dag met kidneybonen, mexicaanse salsa, paprika en tomaten.
Omdat het de eerste was en de vrouw niet echt te springen stond om een stuk rauwe kip op de Q te gooien (ze is 40 weken zwanger) heb ik een kleine kip gekocht bij de Appie, 1400 gram, van het soort; plof. Misschien in het vervolg een scharrel nemen, maar de plof deed zijn werk ook prima.
Ingesmeerd met de standaard rub die op de homepage staat, blikje Warsteiner in zijn ... en gaan.
De Q op ongeveer 160 graden stabiel gekregen en een uur staan garen (indirect uiteraard). Pics van de kip op het blik zijn er niet, alleen van het eindresultaat (de snee in de borst was om te controleren wat de garing was).

En zo lag het (heel even) op het bord. Aardappeltjes erbij en een salade met wat avodaco en tomaat.

Conclusie:
Heeeeeeel erg lekker, beste kip van de Q ooit (tot op heden dan he). Enorm sappig, erg lekkere smaak en gewoon top. Zeker iets om vaak te doen, misschien nadenken om zo'n standaard aan te schaffen (tips?).
Van de resten (2 vleugels en 1 bout) nog een salade gemaakt voor de volgende dag met kidneybonen, mexicaanse salsa, paprika en tomaten.