BasBQ
Beef en Steak

1st time BCC

 
 
 

Holkers

Pitmaster
Berichten
660
Oke, ik ben er vorig weekend ook maar aan begonnen, mijn eerste Beer Can Chicken.

Omdat het de eerste was en de vrouw niet echt te springen stond om een stuk rauwe kip op de Q te gooien (ze is 40 weken zwanger) heb ik een kleine kip gekocht bij de Appie, 1400 gram, van het soort; plof. Misschien in het vervolg een scharrel nemen, maar de plof deed zijn werk ook prima.

Ingesmeerd met de standaard rub die op de homepage staat, blikje Warsteiner in zijn ... en gaan.
De Q op ongeveer 160 graden stabiel gekregen en een uur staan garen (indirect uiteraard). Pics van de kip op het blik zijn er niet, alleen van het eindresultaat (de snee in de borst was om te controleren wat de garing was).

15egyz7.jpg


En zo lag het (heel even) op het bord. Aardappeltjes erbij en een salade met wat avodaco en tomaat.

11lrdyv.jpg



Conclusie:
Heeeeeeel erg lekker, beste kip van de Q ooit (tot op heden dan he). Enorm sappig, erg lekkere smaak en gewoon top. Zeker iets om vaak te doen, misschien nadenken om zo'n standaard aan te schaffen (tips?).

Van de resten (2 vleugels en 1 bout) nog een salade gemaakt voor de volgende dag met kidneybonen, mexicaanse salsa, paprika en tomaten.

 
Gefeliciteerd met je Tokki hij ziet er goed uit.
 
prachtige kip hoor.
Wel erg jammer dat je geen foto's hebt van de kip op het blijkje op de bbq, die heb je in principe wel nodig voor het behalen van je tokkie.
Misschien een goede reden, omdat hij toch heel erg lekker was, snel nog een keer een BCC te maken  ;)
 
Leo zei:
prachtige kip hoor.
Wel erg jammer dat je geen foto's hebt van de kip op het blijkje op de bbq, die heb je in principe wel nodig voor het behalen van je tokkie.
Misschien een goede reden, omdat hij toch heel erg lekker was, snel nog een keer een BCC te maken  ;)

Jups, dacht er pas aan toen het beest al op het bord lag... Was meer bezig dat de kip + blik niet om zou vallen dan met foto's maken.

Oh ja, nog vergeten; hickory rookhout, nat gemaakt in de helft van het bier lag er ook nog bij (vonden de buren wat minder overigens...)
 
Mooi resultaat en prachtige foto's! Maar voor een Tokkie willen we wel dat blik in z'n kont of een barbecue foto zien.

Maar denk dat je deze binnenkort nog wel een keer maakt ;).
 
kippetje ziet er prima uit. Is geen straf om deze zo nog een keer te moeten maken. Check de volgende keer de windrichting ivm de buren. Of beter geef ze ook een stuk kip, doe meestal wonderen  ;D
 
Het is wel een mooi kippie geworden.
Helaas deze ronde dus nog geen Tokkie.
Maar volgende keer heb je hem vast wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan