- Berichten
- 50
Hallo,
Afgelopen vrijdag een stuk ribroast van een goede 1,4Kg op de gg gedaan.
Wat een heerlijk stuk vlees is dat toch.
Ik heb het vlees 2uur vooraf uit de koeling gehaald en gezout met flink wat zeezout.
De gg naar 150gr gebracht en toen het vlees op de gg.
Mijn plan wqs als volgt:
Vlees naar 40gr kern en daarna afvlammen naar de 50-52gr ( ik hou van een goed krokant en gevlamd laagje om het vlees )
Het verbaasde me dat het vlees al binnen een uur op de 38gr kern was. Dus moest even snel schakelen waardoor het vlees naar de 41gr kern was.
Toen het vlees van de gg afgehaald en de gg opgestookt naar 230graden.
Ik had in deze tussenfase het vlees eraf en onder de alufolie gelegd. En ben ongeveer 10minuten bezig geweest om de gg op te stoken. Toen heb ik even de themapen in het vlees gestopt om te kijken, maar voor het affakkelen dus in de rust wqs het vlees doorgeschoten naar inmiddels als dik 54graden.
Heb dus maar heel kort kunnen affakkelen om toch een mooie korst te krijgen. Maar toen dat klaar wqs was het vlees al tegen de 60graden.
Alsnog wqs die redelijk rosig nog, en man man wat een heerlijke en alsnog een mals stuk vlees!
Maar nu vraag ik me af, tussen het garen en affakkelen wat te doen met het vlees? Ik denk dus niet onder de alufolie. Ivm doorgaring? Ben benieuwd naar jullie tips en ideeen.
Vandaag gaat er een tomahawk op de gg. Met de nodige aanpassingen zoals op tijd van de garing halen, niet rusten in de tussentijd onder alufolie. To be continued…..
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Afgelopen vrijdag een stuk ribroast van een goede 1,4Kg op de gg gedaan.
Wat een heerlijk stuk vlees is dat toch.
Ik heb het vlees 2uur vooraf uit de koeling gehaald en gezout met flink wat zeezout.
De gg naar 150gr gebracht en toen het vlees op de gg.
Mijn plan wqs als volgt:
Vlees naar 40gr kern en daarna afvlammen naar de 50-52gr ( ik hou van een goed krokant en gevlamd laagje om het vlees )
Het verbaasde me dat het vlees al binnen een uur op de 38gr kern was. Dus moest even snel schakelen waardoor het vlees naar de 41gr kern was.
Toen het vlees van de gg afgehaald en de gg opgestookt naar 230graden.
Ik had in deze tussenfase het vlees eraf en onder de alufolie gelegd. En ben ongeveer 10minuten bezig geweest om de gg op te stoken. Toen heb ik even de themapen in het vlees gestopt om te kijken, maar voor het affakkelen dus in de rust wqs het vlees doorgeschoten naar inmiddels als dik 54graden.
Heb dus maar heel kort kunnen affakkelen om toch een mooie korst te krijgen. Maar toen dat klaar wqs was het vlees al tegen de 60graden.
Alsnog wqs die redelijk rosig nog, en man man wat een heerlijke en alsnog een mals stuk vlees!
Maar nu vraag ik me af, tussen het garen en affakkelen wat te doen met het vlees? Ik denk dus niet onder de alufolie. Ivm doorgaring? Ben benieuwd naar jullie tips en ideeen.
Vandaag gaat er een tomahawk op de gg. Met de nodige aanpassingen zoals op tijd van de garing halen, niet rusten in de tussentijd onder alufolie. To be continued…..



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk