BasBQ
Beef en Steak

1st Ribroast

Reob84

Sprokkelaar
Berichten
44
Hallo,

Afgelopen vrijdag een stuk ribroast van een goede 1,4Kg op de gg gedaan.
Wat een heerlijk stuk vlees is dat toch.

Ik heb het vlees 2uur vooraf uit de koeling gehaald en gezout met flink wat zeezout.

De gg naar 150gr gebracht en toen het vlees op de gg.
Mijn plan wqs als volgt:
Vlees naar 40gr kern en daarna afvlammen naar de 50-52gr ( ik hou van een goed krokant en gevlamd laagje om het vlees )

Het verbaasde me dat het vlees al binnen een uur op de 38gr kern was. Dus moest even snel schakelen waardoor het vlees naar de 41gr kern was.
Toen het vlees van de gg afgehaald en de gg opgestookt naar 230graden.
Ik had in deze tussenfase het vlees eraf en onder de alufolie gelegd. En ben ongeveer 10minuten bezig geweest om de gg op te stoken. Toen heb ik even de themapen in het vlees gestopt om te kijken, maar voor het affakkelen dus in de rust wqs het vlees doorgeschoten naar inmiddels als dik 54graden.
Heb dus maar heel kort kunnen affakkelen om toch een mooie korst te krijgen. Maar toen dat klaar wqs was het vlees al tegen de 60graden.

Alsnog wqs die redelijk rosig nog, en man man wat een heerlijke en alsnog een mals stuk vlees!

Maar nu vraag ik me af, tussen het garen en affakkelen wat te doen met het vlees? Ik denk dus niet onder de alufolie. Ivm doorgaring? Ben benieuwd naar jullie tips en ideeen.

Vandaag gaat er een tomahawk op de gg. Met de nodige aanpassingen zoals op tijd van de garing halen, niet rusten in de tussentijd onder alufolie. To be continued…..

93fb480331a27be3c6f7618b14aae808.jpg

8b3b72123faf4a52934d7c152359c3e3.jpg

8f7e7eeaeca067c95643b03d76858a9f.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit man. Heb je ook nog een foto van de binnenkant van het vlees? Persoonlijk erg fan van rib roast
 
De buitenkant ziet er goed uit

onder folie of goed ingepakt zodat de hitte niet weg kon?
 
Lekker, smullen maar.
 
Maar nu vraag ik me af, tussen het garen en affakkelen wat te doen met het vlees? Ik denk dus niet onder de alufolie. Ivm doorgaring? Ben benieuwd naar jullie tips en ideeen.
Dat denk ik ook... niet onder de alufolie zodat de temperatuur zelfs nog wat kan zakken is mijn idee ook ;)

Desalniettemin ziet het er geweldig lekker uit 👍
 
Met ribeye dek ik niet af maar laat ik het gewoon open en bloot liggen voor 6 tot 8 minuten en daarna grill ik het af in 2 keer een halve minuut (halve minuut per kant). Voordeel van het zonder afdekken laten rusten is dat de warmte, zonder extra na te garen, zich tot de kern verspreidt. Het daarna nog even terug op minimaal 250 graden zorgt voor de krokante korst. Zo doe ik het en het bevalt me vrij goed. Maar wie weet zijn er nog betere methodes.
 
Vandaag een tomahawk gedaan. En ik denk inderdaad tussen het garen en afvlammen geen folie erop doen. Want nu heb ik geen overshoot gehad.

Deze gegaard op dometemp van 140gr en kern tot 40gr, afgevlamd tot 52gr. Deze was dan nog mooi rose van binnen. En ook weer een goddelijke smaak.

658f5e07d5683dc7d60e338d3e524490.jpg

e21bc1ef8fdc8abf26e9920c2832a44d.jpg

a87054d85dfec8458c20b21e80c28442.jpg

2c6b62fd0640cb1a20d1368ad2601bde.jpg

4f55554895b2666b3d9cd282c8ad91dd.jpg

4880f47895f6c2d3bbe6dacdea0e461c.jpg



Weekend weer wat zaken bijgeleerd. Het was top.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan