- Berichten
- 236
Ik had van de week online bij StoerVlees onder andere Short Ribs gekocht.
Stuk van 1400 gram
Gekozen voor enkel grof zout en peper...
2 blokjes eiken rookhout.
Om half 8 vanochtend op 120 graden (rooster temperatuur)op de KJ2; ging vrij vlot qua temp omhoog en ontwikkelde een mooie bark. Begin van de middag rond de 83 graden leek hij pas in de "stall" te komen. Zakte terug naar 81 en klom pas uren later naar zo'n graad of 85, daarna in rustig tempo naar de 95 graden deze had hij om 17.30 bereikt.
Rooster temperatuur gehele run zo tussen de 120 en 130 graden.
Opgediend met "grana-padano aardappelpuree" en gebakken spinazie.
Machtig stukje vlees en hebben nog een stukje over. Iemand tip hoe dit morgen goed op te warmen zonder dat het veel droger wordt ???
Alvast bedankt!
Stuk van 1400 gram
Gekozen voor enkel grof zout en peper...
2 blokjes eiken rookhout.
Om half 8 vanochtend op 120 graden (rooster temperatuur)op de KJ2; ging vrij vlot qua temp omhoog en ontwikkelde een mooie bark. Begin van de middag rond de 83 graden leek hij pas in de "stall" te komen. Zakte terug naar 81 en klom pas uren later naar zo'n graad of 85, daarna in rustig tempo naar de 95 graden deze had hij om 17.30 bereikt.
Rooster temperatuur gehele run zo tussen de 120 en 130 graden.
Opgediend met "grana-padano aardappelpuree" en gebakken spinazie.
Machtig stukje vlees en hebben nog een stukje over. Iemand tip hoe dit morgen goed op te warmen zonder dat het veel droger wordt ???
Alvast bedankt!






