R
Rebbel
Gast
Na een korte introductie als nieuw lid kan ik niet w8 om mijn 1e PP met jullie
te delen.
Ben iemand van weinig woorden en laat dan ook de foto's het werk doen.
Voorbereiding:
homemade rub.
Bruine suiker, knoflookpoeder, oregano, thijm, peperkorrels, uienpoeder,
paprikapoeder(gerookt) . Verhoudingen naar eigen smaak.
Houtskool.
Black Ranch.
Rooksnippers.
kersen van rookoven.com
Vlees.
Procureur 2,3 kg.
Deze de avond ervoor goed ingemasseerd met de rub en lekker laten rusten in de koelkast.
De volgende dag om 13.00 uur was het eindelijk tijd. De Kamado goed gevuld met houtskool, aanmaken met de looftlighter is appeltje eitje ebn nu w8 tot de temp van ongeveer 130 graden bereikt is, koepeltemperatuur. Hierna de rooksnippers bij het houtskool, de platesetter geplaatst waarna het vlees op de grill kon.
Resultaat bij een intern temp van 74 graden, na ruim 4 uur. Ingesmeerd met een glace en ingepakt in alu folie om een intern temperatuur van 80 te bereiken.
Na nog een run van dik 2 uur eindelijk de temperatuur bereikt.
Insmeren met een glace en door naar de 84 graden.
rusten van ongeveer een 1/2 uur en zie het resultaat
de vorken staan er al in en nu maar trekken.
vlees is mooi zacht, sappig en makkelijk los te trekken.
zeker voor herhaling vatbaar, binnen no time was de PP op.
gr en tot de volgende post.
Rob
te delen.
Ben iemand van weinig woorden en laat dan ook de foto's het werk doen.
Voorbereiding:
homemade rub.
Bruine suiker, knoflookpoeder, oregano, thijm, peperkorrels, uienpoeder,
paprikapoeder(gerookt) . Verhoudingen naar eigen smaak.
Houtskool.
Black Ranch.
Rooksnippers.
kersen van rookoven.com
Vlees.
Procureur 2,3 kg.

Deze de avond ervoor goed ingemasseerd met de rub en lekker laten rusten in de koelkast.
De volgende dag om 13.00 uur was het eindelijk tijd. De Kamado goed gevuld met houtskool, aanmaken met de looftlighter is appeltje eitje ebn nu w8 tot de temp van ongeveer 130 graden bereikt is, koepeltemperatuur. Hierna de rooksnippers bij het houtskool, de platesetter geplaatst waarna het vlees op de grill kon.
Resultaat bij een intern temp van 74 graden, na ruim 4 uur. Ingesmeerd met een glace en ingepakt in alu folie om een intern temperatuur van 80 te bereiken.

Na nog een run van dik 2 uur eindelijk de temperatuur bereikt.

Insmeren met een glace en door naar de 84 graden.

rusten van ongeveer een 1/2 uur en zie het resultaat

de vorken staan er al in en nu maar trekken.

vlees is mooi zacht, sappig en makkelijk los te trekken.

zeker voor herhaling vatbaar, binnen no time was de PP op.
gr en tot de volgende post.
Rob