BasBQ
Beef en Steak

1e PP

R

Rebbel

Gast
Na een korte introductie als nieuw lid kan ik niet w8 om mijn 1e PP met jullie
te delen.
Ben iemand van weinig woorden en laat dan ook de foto's het werk doen.

Voorbereiding:
homemade rub.
Bruine suiker, knoflookpoeder, oregano, thijm, peperkorrels, uienpoeder,
paprikapoeder(gerookt) . Verhoudingen naar eigen smaak.

Houtskool.
Black Ranch.

Rooksnippers.
kersen van rookoven.com

Vlees.
Procureur 2,3 kg.
image.jpg2_zpslb7vaj9v.jpg

Deze de avond ervoor goed ingemasseerd  met de rub en lekker laten rusten in de koelkast.

De volgende dag om 13.00 uur was het eindelijk tijd.  De Kamado goed gevuld met houtskool, aanmaken met de looftlighter is appeltje eitje ebn nu w8 tot de temp van ongeveer 130 graden bereikt is, koepeltemperatuur. Hierna  de rooksnippers bij het houtskool, de platesetter geplaatst waarna het vlees op de grill kon.

Resultaat bij een intern temp van 74 graden, na ruim 4 uur. Ingesmeerd met een glace en ingepakt in alu folie om een intern temperatuur van 80 te bereiken.
image.jpg12_zps50qpfg8d.jpg


Na nog een run van dik 2 uur eindelijk de temperatuur bereikt.
image.jpg18_zpshfd1y4om.jpg


Insmeren met een glace en door naar de 84 graden.
image.jpg7_zps9zcrxv4u.jpg


rusten van ongeveer een 1/2 uur en zie het resultaat
image.jpg22_zpska6efj8t.jpg


de vorken staan er al in en nu maar trekken.
image.jpg23_zpsbfzvpeap.jpg


vlees is mooi zacht, sappig en makkelijk los te trekken.
image.jpg25_zpsfugtz3um.jpg



zeker voor herhaling vatbaar, binnen no time was de PP op.

gr en tot de volgende post.
Rob




 
Dat ziet er lekker uit.
Ik zeg: Knorretje

Ps
Mooie vorken
 
Terug
Bovenaan Onderaan