- Berichten
- 121
Hallo mensen van het goede (bbq) leven!
Eindelijk was het voor mij dan zover: een poging tot een fijne eerste low en slow sessie op mijn weber 57 cm. Allereerst tig filmpjes bekeken en gedubt wat te maken. Uiteindelijk gekozen voor de St Louis Ribs (1700 gr van B&S). Zagen er erg mooi uit, nu de bereiding nog. Met veel rondneuzen en de welbekende filmpjes van Noskos moest dat lukken hoopte ik.
Eerst maar eens in de rub gezet.
Vervolgens de Weber klaargemaakt dmv een Snake en de starter gevuld.
Na 3 uur zat hij er zo uit.
Vervolgens 1 1/4 uur in de folie met de drie eenheid van Noskos
Les voor de volgende keer: foto van alle stappen maken is fijn!
Daarna uit de folie en 2 maal afgelakt met. Deze stap heeft denk ik zo’n 45 minuten geduurd.
Daarna kon het aanvallen beginnen.
Eindoordeel: voor een eerste keer vond ik de temperatuur onder controle krijgen aardig te doen. Bleef gedurende de hele periode netjes tussen de 105-130 graden (muv uiteraard wanneer ik van stap 1-2-3 ging, daarna even gezocht naar de juiste temp).
Oordeel van het vlees, en daarin gelijk benieuwd wat ik de volgende keer beter kan doen. Leer nl graag hier...
wij vonden dat er erg veel stukken bij zaten die alleen maar uit vet bestonden en sponsachtig aanvoelden, erg elastisch ook. Niet lekker om te eten. Is dit gebruikelijk of heb ik ergens een fout gemaakt? Kan ook aan mijn verwachtingen liggen en het feit dat ik alleen bekend ben met de babyback ribs (die zal ik ook eens via 3-2-1 gaan proberen). Al met al een fijne sessie met genoeg verbeteringen. Volgende week staat er een midweek weg op het programma...de WGA staat al te branden...figuurlijk dan
Eindelijk was het voor mij dan zover: een poging tot een fijne eerste low en slow sessie op mijn weber 57 cm. Allereerst tig filmpjes bekeken en gedubt wat te maken. Uiteindelijk gekozen voor de St Louis Ribs (1700 gr van B&S). Zagen er erg mooi uit, nu de bereiding nog. Met veel rondneuzen en de welbekende filmpjes van Noskos moest dat lukken hoopte ik.
Eerst maar eens in de rub gezet.
Vervolgens de Weber klaargemaakt dmv een Snake en de starter gevuld.
Na 3 uur zat hij er zo uit.
Vervolgens 1 1/4 uur in de folie met de drie eenheid van Noskos

Daarna uit de folie en 2 maal afgelakt met. Deze stap heeft denk ik zo’n 45 minuten geduurd.
Daarna kon het aanvallen beginnen.
Eindoordeel: voor een eerste keer vond ik de temperatuur onder controle krijgen aardig te doen. Bleef gedurende de hele periode netjes tussen de 105-130 graden (muv uiteraard wanneer ik van stap 1-2-3 ging, daarna even gezocht naar de juiste temp).
Oordeel van het vlees, en daarin gelijk benieuwd wat ik de volgende keer beter kan doen. Leer nl graag hier...
wij vonden dat er erg veel stukken bij zaten die alleen maar uit vet bestonden en sponsachtig aanvoelden, erg elastisch ook. Niet lekker om te eten. Is dit gebruikelijk of heb ik ergens een fout gemaakt? Kan ook aan mijn verwachtingen liggen en het feit dat ik alleen bekend ben met de babyback ribs (die zal ik ook eens via 3-2-1 gaan proberen). Al met al een fijne sessie met genoeg verbeteringen. Volgende week staat er een midweek weg op het programma...de WGA staat al te branden...figuurlijk dan
