- Berichten
- 45
Zaterdag de Moink Balls gemaakt, Zondag tijd voor 1e keer buikspek. Vrijdag begonnen met de voorbereidingen, overtollig vet wegsnijden, insnijden en marineren. Alles samengedaan in een ziplockzak en gekneed. Het was eigenlijk de bedoeling om zaterdag dit te bereiden maar we hadden nog huiselijke verplichtingen dus geen tijd.Buikspek heeft dus 2,5 dag gemarineerd. Resultaat is dat het stukje vlees mooi bruin is geworden. Beetje zoals Patty Brard maar dan niet uitgedroogd. Ik heb het volgende gebruikt.
1 kg buiks
Knoflook poeder 2tl
Zwarte peper 2tl
Gerookte paprikapoeder 1tl
Zeezout 2tl
bruine bastardsuiker 1el
Worcestersaus 2el
ketjapmanis 4el
Geserveerd met verse frietjes en salade en nog een paar Moink Balls.... Alleen tijdens het affakkelen voortaan beter opletten beetje zwart... en ik wil de volgende keer ook injecteren verder was het heerlijk
1 kg buiks
Knoflook poeder 2tl
Zwarte peper 2tl
Gerookte paprikapoeder 1tl
Zeezout 2tl
bruine bastardsuiker 1el
Worcestersaus 2el
ketjapmanis 4el
Geserveerd met verse frietjes en salade en nog een paar Moink Balls.... Alleen tijdens het affakkelen voortaan beter opletten beetje zwart... en ik wil de volgende keer ook injecteren verder was het heerlijk