BasBQ
Beef en Steak

1e keer buikspek; Walchers Gilde Spek

 
 
 

El Chico

Stoker
Berichten
349
Vorige week heb ik een ko spek gepekeld en die ligt nu nog in de koelkast. Pffff nog 2 dagen wachten dan kan er bacon van gemaakt worden. Afgelopen vrijdag bedacht ik me dat er met het lange weekend voor de deur ik eigenlijk toch wel wilde bbq-en. Dus snel naar de slager en nog een halve kilo buikspek gehaald om er vandaag Walchers Gilde spek van te maken. Het recept komt van Mike v R en staat in het charcuterie gedeelte.

2e85cb4d98118047b6c4fc80b7b5cb15.jpg

De hoofdrolspelers

4e5031e7ec85329be68a3a9bde0ee78a.jpg

Zo ging die 3 dagen de koelkast in.

b3810492506465b97e334868e10fdd67.jpg


69e798e05644014bcc857c9697ec9a08.jpg

Tijd om de El Cheapo op te warmen.

268a35b06ed302b6a73c7124b2a539cd.jpg


aeb8e256f3a3198bd250099c5d0f5b66.jpg


15c80adc49d9b003d6b8d4f19a1203e3.jpg

Het resultaat....
 
Dat ziet er goed uit!
 
Zier er top uit. Wordt het niet erg zout met zo'n pakje Versteghen?
 
Lekker.

Alleen gebruiken we normaal ketjap en geen black soy.
 
lust ik
 
Blijft ook bij ons ??n van de favoriete spekkies. Heerlijk.
 
Mike v R zei:
Alleen gebruiken we normaal ketjap en geen black soy.

Had helaas geen ketjap meer, dan gaan we voor het dichtbijzijnde ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan