Na het lezen van diverse verhalen over low en slow op het forum werd het tijd om zelf in aktie te komen.
Vlees bestelt bij Jan A.. en afgelopen weekend ging ik ervoor.
Beef ribs schoongemaakt en een rub van alleen zout en peper erop.

De BBQ stond op 130C met flink wat hout in de smokebox. Onder tussen moest bij de buren de ramen dicht vanwege de rook.

Na 2 uur lang wachten en hout bijvullen was het tijd om de temperatuurmeter erbij te halen. Nu wachten tot 80C. Voordeel van een gasbarbecue is dat de temperatuur mooi constant blijft. Nog even sprayen met wat apple cider.

Na 4 uur en 30 minuten wachten en smachten (lees hopen op een goede afloop) was het tijd om hem bij 85C eraf te halen en aan te snijden.


Smaak was erg goed, smokering ver te zoeken en het mag de volgende keer iets eerder eraf voor wat meer sappigheid. Overal was ik best wel tevreden. Stapje voor stapje naar een beter resultaat.
Vlees bestelt bij Jan A.. en afgelopen weekend ging ik ervoor.
Beef ribs schoongemaakt en een rub van alleen zout en peper erop.

De BBQ stond op 130C met flink wat hout in de smokebox. Onder tussen moest bij de buren de ramen dicht vanwege de rook.

Na 2 uur lang wachten en hout bijvullen was het tijd om de temperatuurmeter erbij te halen. Nu wachten tot 80C. Voordeel van een gasbarbecue is dat de temperatuur mooi constant blijft. Nog even sprayen met wat apple cider.

Na 4 uur en 30 minuten wachten en smachten (lees hopen op een goede afloop) was het tijd om hem bij 85C eraf te halen en aan te snijden.


Smaak was erg goed, smokering ver te zoeken en het mag de volgende keer iets eerder eraf voor wat meer sappigheid. Overal was ik best wel tevreden. Stapje voor stapje naar een beter resultaat.