- Berichten
- 3.379
Zo, eindelijk ff tijd om mijn probeersels te delen.
Afgelopen zaterdag avond/nacht (op advies van een aantal genootschapsleden) voor het eerst mijn CSG uitgeprobeert.
Ik wilde zowieso peper, zout, en kaas roken, maar ik zag laatst een BBQ programma, waarin men gerookte paprikapoeder aan een rub toevoegde (Mmmm, dat wil ik ook proberen dacht ik toen), tevens had ik bij de Makro weleens strengen knoflook zien hangen(en geroken) die gerookt waren (ook dit wilde ik eens proberen).
Echter nog was ik niet tevreden met het aanbod van producten, en heb na speurwerk, 4 eitjes gekookt, om de mee te roken.
Kortom een mooi experiment met een diversiteit aan producten.
Als rookhout had ik appel gebruikt, omdat ik had gelezen, dat voor kaas eik te zwaar zou zijn.
De kaas, en eieren heb ik zo'n 2 uur gerookt.
De smaak is ff wennen (gisteravond voor het eerst geproefd........en nu een stukje natuurlijk
), maar is zeker niet slecht.
Voor mijn beleving, mag het wel iets meer smaak hebben, en zal ik het de volgende x iets langer doen (3 uur met appelhout dan, of met een een zwaardere houtsoort, maar dan wel weer 2 uur)
Ook voor de eitjes geld, dat ze ietwat meer rooksmaak mogen hebben, en laat ik er de volgende x 3 uurtjes op liggen.
(of ik moet ze halverwege omdraaien aangezien ze aan de bovenkant goudkleurig zijn, maar aan de onderkant een stuk lichter van kleur (dus smaak?)
Maar zeker voor herhaling vatbaar (en misschien wel dat andere houtsoorten beter tot hun recht komen op een eitje)
de peper, zout, en paprikapoeder heb ik de gehele nacht laten roken, en deze heb ik tussendoor 2x omgeroerd. (naar schatting zo'n 10 - 12 uur)
Voor het paprika poeder heb ik een plastick wegwerpbordje gebruikt, waar ik in de bodem, met een naald zo veel mogelijk gaatjes heb geprikt (en dat valt niet mee met de hand, kost je een duim, en wijsvinger, maar goed je moet wat over hebben voor je hobby
)
Of het ook daadwerkelijk werkte weet ik niet zeker, maar voor mijn gevoel iig wel
In de paprikapoeder is zeker de rook aanwezig, maar of ook hier appelhout de beste keuze is dat weet ik eigenlijk niet.
En in hoeverre dit in het uiteindelijke eindproduct naar voren komt weet ik ook nog niet, maar alle beetjes helpen denk ik maar zo.
De knoflook viel mij eigenlijk een beetje tegen, deze is niet zo mooi van kleur, en ruikt maar heel subtiel in vergelijking tot die van de Makro.
Misschien moet deze wel 2 sessies hebben, met een zwaardere houtsoort.
Al met al een leuke test, en zeker voor herhaling vatbaar.
En, er zijn genoeg verschilende houtsoorten om mee te experimenteren.
Ben eigenlijk benieuwd, wat we nog meer kunnen roken ?(behalve vis dan, want een stukje zalm staat op de todo lijst)
Afgelopen zaterdag avond/nacht (op advies van een aantal genootschapsleden) voor het eerst mijn CSG uitgeprobeert.
Ik wilde zowieso peper, zout, en kaas roken, maar ik zag laatst een BBQ programma, waarin men gerookte paprikapoeder aan een rub toevoegde (Mmmm, dat wil ik ook proberen dacht ik toen), tevens had ik bij de Makro weleens strengen knoflook zien hangen(en geroken) die gerookt waren (ook dit wilde ik eens proberen).
Echter nog was ik niet tevreden met het aanbod van producten, en heb na speurwerk, 4 eitjes gekookt, om de mee te roken.
Kortom een mooi experiment met een diversiteit aan producten.
Als rookhout had ik appel gebruikt, omdat ik had gelezen, dat voor kaas eik te zwaar zou zijn.
De kaas, en eieren heb ik zo'n 2 uur gerookt.
De smaak is ff wennen (gisteravond voor het eerst geproefd........en nu een stukje natuurlijk

Voor mijn beleving, mag het wel iets meer smaak hebben, en zal ik het de volgende x iets langer doen (3 uur met appelhout dan, of met een een zwaardere houtsoort, maar dan wel weer 2 uur)



Ook voor de eitjes geld, dat ze ietwat meer rooksmaak mogen hebben, en laat ik er de volgende x 3 uurtjes op liggen.
(of ik moet ze halverwege omdraaien aangezien ze aan de bovenkant goudkleurig zijn, maar aan de onderkant een stuk lichter van kleur (dus smaak?)
Maar zeker voor herhaling vatbaar (en misschien wel dat andere houtsoorten beter tot hun recht komen op een eitje)


de peper, zout, en paprikapoeder heb ik de gehele nacht laten roken, en deze heb ik tussendoor 2x omgeroerd. (naar schatting zo'n 10 - 12 uur)
Voor het paprika poeder heb ik een plastick wegwerpbordje gebruikt, waar ik in de bodem, met een naald zo veel mogelijk gaatjes heb geprikt (en dat valt niet mee met de hand, kost je een duim, en wijsvinger, maar goed je moet wat over hebben voor je hobby


Of het ook daadwerkelijk werkte weet ik niet zeker, maar voor mijn gevoel iig wel

In de paprikapoeder is zeker de rook aanwezig, maar of ook hier appelhout de beste keuze is dat weet ik eigenlijk niet.
En in hoeverre dit in het uiteindelijke eindproduct naar voren komt weet ik ook nog niet, maar alle beetjes helpen denk ik maar zo.

De knoflook viel mij eigenlijk een beetje tegen, deze is niet zo mooi van kleur, en ruikt maar heel subtiel in vergelijking tot die van de Makro.
Misschien moet deze wel 2 sessies hebben, met een zwaardere houtsoort.

Al met al een leuke test, en zeker voor herhaling vatbaar.
En, er zijn genoeg verschilende houtsoorten om mee te experimenteren.
Ben eigenlijk benieuwd, wat we nog meer kunnen roken ?(behalve vis dan, want een stukje zalm staat op de todo lijst)