Ik heb een uitdaging; binnenkort (komende donderdag) een BBQ met 15 man waarvan een drietal vegetariers; 1 hollander en 2 Indiers (gelukkig allen wel ei).
Ik heb wat hulp nodig met planning en welke gerechten. Tot mijn beschikking heb ik een rookkast waar ik nog nooit iets in heb gemaakt, een BGE-L, een stoomoven en een gewone oven.
Ik heb GEEN idee hoeveel ik moet maken, dus rem me aub af als het te zot is!
Qua salades:
- Rode aardappelsalade met ei en 'pickle relish' (uit Big Bob Gibson' BBQ book); al meerdere malen gemaakt en deze is echt heerlijk
- Tabouleh (Libanon)
- Eventueel een zomerse salade met aardbei, veldsla, mozerella bolletjes en daarbij een dressing van basilicum siroop (die groene van monin)
- Koolsalade die over is van de pulled pork broodjes
Warm bijgerecht:
- Gebakken aardappelen met rozemarijn en zeezout
- Gegrilde groenten (tomaatjes en stukjes paprika, champignons) ... <-- Inspiratie nodig!
- Frietjes, of kan dat echt niet?
Qua gerechten:
- Gang 1 (als welkom) klein broodje Pulled pork (de pulled pork heb ik reeds in de vriezer liggen) op een klein broodje serveren samen met Bruschetta voor de vegetariers met een drankje;
- Gang 2: Moink balls en salades gaan op tafel
- Gang 3: Warme bijgerechten gaan op tafel, en ook hamburgers en gevulde courgette
- Gang 4: spareribs, chicken lollypops (dit komt dan vers van de bbq), gegrilde puntpaprika <-- En nog wat vegetarisch, bijv. Gevulde portobello met spinazie en geitenkaas
Volgorde kan wijzigen natuurlijk daar hoor ik ook graag tips over.
Ik dacht aan het volgende qua bereiding:
- Salades een dag van tevoren maken; smaken ze altijd beter
- Spareribs (3 uur op de bbq, 2 uur in de oven en dan 1 uur als laatste weer op de bbq)
- Moink balls (dag vantevoren voorbereiden, en maken als de spareribs in de oven zitten, daarna in de oven warm houden)
- Hamburgers en vegetarische gerechten gaan op de bbq
- Chicken lollypops, kunnen die samen met de spareribs (eventueel met rooster verhoger?)
De spareribs kan ik ook in de rookkast maken, en ik kan eventueel nog een 2e rooster voor mijn BGE-L kopen zodat ik een roosterverhoger heb.
Graag jullie tips, plannen etc!
Ik heb wat hulp nodig met planning en welke gerechten. Tot mijn beschikking heb ik een rookkast waar ik nog nooit iets in heb gemaakt, een BGE-L, een stoomoven en een gewone oven.
Ik heb GEEN idee hoeveel ik moet maken, dus rem me aub af als het te zot is!
Qua salades:
- Rode aardappelsalade met ei en 'pickle relish' (uit Big Bob Gibson' BBQ book); al meerdere malen gemaakt en deze is echt heerlijk
- Tabouleh (Libanon)
- Eventueel een zomerse salade met aardbei, veldsla, mozerella bolletjes en daarbij een dressing van basilicum siroop (die groene van monin)
- Koolsalade die over is van de pulled pork broodjes
Warm bijgerecht:
- Gebakken aardappelen met rozemarijn en zeezout
- Gegrilde groenten (tomaatjes en stukjes paprika, champignons) ... <-- Inspiratie nodig!
- Frietjes, of kan dat echt niet?
Qua gerechten:
- Gang 1 (als welkom) klein broodje Pulled pork (de pulled pork heb ik reeds in de vriezer liggen) op een klein broodje serveren samen met Bruschetta voor de vegetariers met een drankje;
- Gang 2: Moink balls en salades gaan op tafel
- Gang 3: Warme bijgerechten gaan op tafel, en ook hamburgers en gevulde courgette
- Gang 4: spareribs, chicken lollypops (dit komt dan vers van de bbq), gegrilde puntpaprika <-- En nog wat vegetarisch, bijv. Gevulde portobello met spinazie en geitenkaas
Volgorde kan wijzigen natuurlijk daar hoor ik ook graag tips over.
Ik dacht aan het volgende qua bereiding:
- Salades een dag van tevoren maken; smaken ze altijd beter
- Spareribs (3 uur op de bbq, 2 uur in de oven en dan 1 uur als laatste weer op de bbq)
- Moink balls (dag vantevoren voorbereiden, en maken als de spareribs in de oven zitten, daarna in de oven warm houden)
- Hamburgers en vegetarische gerechten gaan op de bbq
- Chicken lollypops, kunnen die samen met de spareribs (eventueel met rooster verhoger?)
De spareribs kan ik ook in de rookkast maken, en ik kan eventueel nog een 2e rooster voor mijn BGE-L kopen zodat ik een roosterverhoger heb.
Graag jullie tips, plannen etc!