BasBQ
Beef en Steak

12 kilo varkensschouder met voorschenkel

 

Tentij.s

Kooltjesharker
Berichten
147
96bbb8e06f8526774aa5d15992211717.jpg

Aangezien op het werk al me collega's inmiddels wel weten dat bij ons thuis de bbq vaker aan staat dan uit, zorgd dat geregeld voor vragen. Onlangs werd me gevraag of ik misschien voor de 16e verjaardag van de dochter van me collega een "pulled pork" kon bereiden.
Natuurlijk vond ik dat prima en ben gisteren begonnen met de voorbereiding.  Inmiddels ligt de schouder er al een een nachtje op en begint hij al goed kleur te krijgen. Vandaag zal ik het verloop van deze sessie verder voor jullie bijhouden en voorzien van wat foto's.

Mocht iemand vandaag nog "live" willen meekijken met de sessie, dan kan dat. Volg het op:
https://myflameboss.com/cooks/102280

21.00 - Schouder ingesmeerd en geinjecteerd. Daarna ingewreven met een zoet pittige rub.
1791845b8f4e8befece7889e9e34447a.jpg

a0485fe86650480186d8c2e36aa9ff5a.jpg


22.00 - Schouder op de Q... oeps past niet... dan maar met de zaag aan de gang.
617d09e2208eb5957f926fa782a55bf4.jpg

6a7c004066cefa15492b2a21bdd57c52.jpg


00.00 - Na wat tunen had ik de temp een beetje onder de knie..

00.30 - Tijd om te kijken of de flame boss doet wat hij beloofd... Mij een rustige nacht bezorgen.

07.30 - Heerlijk geslapen maar ik kon het niet laten even te gaan kijken. de temperatuur is mooi stabiel gebleven gedurende de nacht! De schouder zelf ziet er ook al goed uit! Wel de pit-temp verhoogd naar 115C
 
Whoa wat een knoeper. Die gaat wel een tijd lang er over doen, plateau fase moet nog komen zag ik. Leuk dat je live de statistieken kunt bekijken.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Man man man. Wat een fantastische manier van eten bereiden is dat bbqen toch.  Ik lees geen boeken.  Maar deze echt gebeurende verhalen lees ik zo graag. Ik volg!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ja hij is in der daad aardig aan de maat.. maar hij paste gelukkig uiteindelijk
Ben benieuwd hoelang de zone straks gaat duren... heb nog  zo'n 9 uurtjes. Nu nog niet zenuwachtig, maar dat zal straks vast veranderen
 
Heerlijk om te zien zeg. Ben je van plan om hem in te pakken of laat je hem gaan?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ben van plan om hem lekker zijn gang te laten gaan...  ook uit praktisch oogpunt
 
Update...
10.30 - even gespiekt onder de deksel en meteen ingesprayd met een mengsel van appelsap, olijfolie en wat wittewijn azijn.
af2e784384f1ed18d4ccb01063e3cf97.jpg
 
12.00 - Hiij begint al aardig kleur te krijgen...door alle geuren kreeg het thuisfront ook wel echt trek in pulled pork, dus zojuist ook maar de WSM aangestoken voor 2 kg procureur.

02f2273deda868259dc4e3598563be68.jpg
4b756666d3bf9f68a9eb299a808a30df.jpg
 
14.00 - Inmiddels de eindsaus klaar gemaakt (met dank aan Noskos) zowel de WSM als de GGE gaan prima. Nog ruim 10 graden te gaan voor "het kadaver". De procureur is ook een lekkere bark aan het vormen en daar is de kerntemp nu 60C
92cafad1f9181c97bb393aab6fdd197d.jpg
b34c6ee047995e802234da691bd0057f.jpg
 
16.00 - De laatste 10 graden zijn aangebroken... zojuist de temperatuur opgeschroeft naar 125C hopelijk schiet dat een beetje op, al zal het niet de eerste keer zijn dat 10 graden 3 uur duurt
 
Zo dat is een best stukje vlees
Succes nog even met je laatste stukje
 
Lekker hoor
 
18.00 - wat een timing! Niet de gewenste 88 maar toch een goede 83C. Nu eraf... inpakken en snel wegbrengen 


19.00 - Nou hij valt in de smaak! Het trekken ging soepel en hij was super zacht en sappig van binnen! Super leuke reacties en complimenten over deze PP... Nu snel terug naar leidschebdam en dan de laatste loodjes van de procureur..

d316f6746948f34d3e99c2ba04cb89a0.jpg
465959c67792a68fe3ddb1f93718c4a8.jpg
 
Gaaf hoor!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Wow, das de moeite


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Cool project! Leuk ook dat je dat doet voor je collega, klasse.
 
Terug
Bovenaan Onderaan