BasBQ
Beef en Steak

10 ribbels op de gasQ

 

bladerunner

Pitmaster
Berichten
731
Hoi allemaal,

het is er tijd voor, ook al is t wat warm, en ik ben vrij morgen en visite uitgenodigd.
10 ribbels net gehaald en ingerubt, 4 krijgen een speciale behandeling om te proberen.
Basisrub:
bijna volle pot kant&klare BBQ rub van Lidl.
Zelf toegevoegd:
260 gram bruine suiker, had iets meer gemogen
1 tl cayennepeper
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder

voor die 4 speciale dezelfde rub, maar eerst ingesmeerd met mosterd, daarna topping van komijn grof (geen poeder!)

Daarna alles ingepakt per 2 in pl.foelie en de koelkast in.

Morgen rond middaguur ga ik starten, wordt vervolgd!



Foto-KAGNTGG7-D.jpg






Foto-J4VWHT8J-D.jpg






 
lekker  :D
ben benieuwd welke methode je gaat volgen
 
Ridevi71 zei:
lekker  :D
ben benieuwd welke methode je gaat volgen


Mogge Ridivi

Helemaal vergeten erin te plaatsen, het wordt de 3-1-1.
Ik ga in het eerste uurtje een rokertje erbij doen. Ik heb daarvoor een tweevaks maaltijdbakje van alu, in ene kant doe ik bier en aan andere zijde geweekt houtsnippertjes. Ik denk dat ik het afdicht met alufolie met enkele gaatjes erin. De plaats wordt lastig, omdat ik zoveel ribs heb, maar ga kijken of t lukt om ernaast te zetten. Kan altijd nog een envelopje maken.
Tussendoor sprayen met appelsap denk ik maar, of met kwastje.
En de glaze iets met appelstroop denk ik, met scheutje whiskey en pittige saus.

starttijd ligt nu gepland zo op 13:30 uur


B-)
 
Danny77 zei:
Succes en vergeet niet er heerlijke foto's van te maken.


Pffff hebben jullie ook zo last van de hitte, tjemig niet normaal.
Maar het gaat lekker de temperatuur is op de een of andere manier prima op 130 a 140 graden.
Vorige keer kreeg ik hem met 2 branders niet hoger dan 110.

De mopsaus is gemaakt van roomboter/sojasaus/famous grouse/appelsap.

De glaze is gemaakt van 3 x BBQ saus van lidl, Heinz chilli jalapenjo, Ketjap manis en honing, moet goed komen.

foto's komen zo



B-)
 
En? En? En? En? :p
Pica's please
 
Zo zeg het was me wel een run dit keer.
Meer vanwege de hoge buitentemperatuur van zo 34 graden.


Foto-MEO8EJHR-D.jpg



de ribbels gingen erop rond 13:30 uur


Foto-F6KH6BKU-D.jpg



Het rookhout is idd een grote uitdaging op de gasQ, wederom niet echt geslaagd, maar wel geprobeerd....


Foto-8XCXBLXJ-D.jpg



Eerste mop erop


Foto-OH6BCWP7-D.jpg




tweede mop erop


Foto-4BKTHJK3-D.jpg




en de glaze erop

aanvallen uiteindelijk met wat vertraging want het gas was op, hahahahaha maar gelukkig nog een blauwe gasfles in reserve!


Foto-IWWVZFI7-D.jpg



Het was lekker maar toch niet zo lekker als de vorige run.
Het waren net geen bonesucking ribs, maar wel sticky!
We waren het er wel over eens dat komijn een lekker en goede toevoeging is geweest op de 4 ribbels.
Ergens gelezen en uitgeprobeerd een aanrader hoor!!!!


Foto-FITIO7WZ-D.jpg




tot de volgende run!



B-)
 
Lekker hoor. Ziet er goed uit.
 
Hoi Bladerunner ziet er toppie uit! wat voor rookhout gebruik jij? ziet er grover uit van wat ik nu gebruik
 
Janus zei:
Hoi Bladerunner ziet er toppie uit! wat voor rookhout gebruik jij? ziet er grover uit van wat ik nu gebruik


thanks voor de complimentjes,
Het rookhout is een mix van eiken/beuken.
Ik had het maar 2 uur laten weken, dat moet volgens mij veel langer, volgende keer doe ik 24 uur.
En het schijnt dat varkensvlees beter smaakt met hickory of appelboomhout.

groet


B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan