BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door wijmaar

  1. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Dank Bert! Op welke foto zie je iets groens? Was mij nog niet opgevallen. Bedoel je dit? Dat is gelukkig de reflectie van één van de spotjes boven het aanrecht. Heb vanochtend een nieuwe pekel gemaakt, de ham afgespoeld onder koud water en hem daarin gelegd. Dank voor de bevestiging van deze...
  2. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Ha @BertM en @Sander72, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. De ham stond inmiddels 13 dagen in de pekel en het moment van het roken is dus bijna daar. Echter zag ik vanochtend wat afwijkends op de pekel, er drijft een laagje witte spikkeltje op. Zie: Wat zou dit kunnen zijn? Schimmel, gist...
  3. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Ik heb het verhoogd naar 2,5% / 150ppm. Gelukkig is dat gezichtsbedrog, anders was het een hoop moeite voor niets! De ham ligt gewoon in de pekel zonder iets er omheen, er ligt een bord op met daarin een ziplock met water om er voor te zorgen dat de ham onder water blijft.
  4. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Dank! Super fijn dat je zo meekijkt! Ik heb er inderdaad voor gekozen om het bot uit te snijden en de ham daarna op te binden. Ik heb vanochtend de pekel gemaakt en ben uit gegaan van 2% zout en 120 ppm nitriet. Uiteindelijk bleek er 5,5L water nodig om de ham goed onder te laten staan. Daarmee...
  5. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Dank BertM ! Ik heb inmiddels toch besloten om voor een natte pekel te gaan, in de hoop dat het iets meer zal voorkomen dat de ham te droog wordt. Ik wilde dit recept aanhouden (https://amazingribs.com/tested-recipes/pork-recipes/wet-cured-smoked-ham-recipe/). Omgerekend naar Colorozo komt dat...
  6. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Ha Bert, Dank voor de reactie! Ik heb net ook nog even zitten lezen op het forum uit je profiel, wat een mooi naslagwerk! Gezien de mindere complexiteit neig ik nu naar een vacuüm pekel. Of zou je voor een beenham een natte pekel aanraden BertM ? Ik had in een eerder bacon recept een keer...
  7. W

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Omdat hier in huis veel ham gegeten wordt leek het mij leuk om eens een poging te wagen om zelf een voorraad ham aan te leggen, ik ben wel een beetje klaar met de gelijmde gelatine zooi uit de supermarkt. Ik heb bij Aalvink een beenham van 4kg besteld welke vanavond bezorgd wordt. Ik heb nog een...
  8. W

    Brisket - alles uit de kast bij poging twee na 1000 YouTube filmpjes

    Dank! Nee, zo in de boot, zonder dakje. Doordat de vetlaag boven zit kan hij daar niet echt uitdrogen. Voor het aansnijden uit de boot op de snijplank getild, en de inhoud van de boot er overheen laten lopen.
  9. W

    Brisket - alles uit de kast bij poging twee na 1000 YouTube filmpjes

    Aantal jaren geleden al eens een poging gewaagd om een whole packer brisket te bereiden, het resultaat was redelijk... maar het kon (en moest) beter. In de afgelopen periode YouTube uitgespeeld om zoveel mogelijk informatie op te halen. Afgelopen week kreeg ik vijf hongerige collega's op bezoek...
  10. W

    Bastard urban large dooft niet ondanks nieuwe topvent

    Ik word de afgelopen tijd redelijk gestoord van mijn Bastard... Ik heb deze nu een maand in bezit, en blijf problemen houden met het doven van de bbq. In eerste instantie had ik een topvent met een enorme hoeveelheid speling, de Bastard ding daardoor niet uit na gebruik. Dit heb ik in eerste...
  11. W

    Bacon Ribs - "A giant pork belly burnt end spare rib"

    Het eindresultaat: De ribben losgesneden: Toen gegaard tot 85 grd en een glaze van maple syrup gegeven: Het was een heerlijke combi van super zacht buikspek en mooie buikribben, volgende keer iets minder peper in de rub maar zeker voor herhaling vatbaar. Gelukkig liggen er nog een...
  12. W

    Bacon Ribs - "A giant pork belly burnt end spare rib"

    Na een weekje draaien en keren mocht ik gisteren eindelijk weer echt aan de slag! Stap 3: de buik als geheel roken Altijd spannend als de zak na het pekelen open gaat, gelukkig geen gekke geurtjes! Het stuk afgespoeld en een paar uurtjes laten drogen in de koelkast. Daarna mocht het...
  13. W

    Bacon Ribs - "A giant pork belly burnt end spare rib"

    Thanks! Tip uit het colorozo topic van Ewald : “Ook een stuk buikspek voorzien van Nitrietzout/kruidenmengsel en daarna in een ziplock of vacuumzak laten curen valt binnen deze pekelmethode Bij het gebruik van alleen droge stoffen op je vlees voeg je voor de zekerheid een beetje water...
  14. W

    Bacon Ribs - "A giant pork belly burnt end spare rib"

    Bacon Ribs - "A giant pork belly burnt end spare rib" Sinds het zien van de Austin aflevering van Somebody feeds Phil volg ik het Youtube kanaal van Bradley Robinson (ChudsBBQ - https://www.youtube.com/c/ChudsBbq) & Leroy and Lewis Barbecue (https://www.youtube.com/@LeRoyandLewisBBQ). Eén van de...
  15. W

    Nieuw test pizzadeeg

    Zien er mooi uit! Ik bak veel brood en heb daarin al vaak aan de lijve ondervonden hoe groot het verschil in soorten bloem is… sommige bloem kan een hydratatie van 75% makkelijk hebben waar andere bij 60% al tegen kan werken. Daarnaast kan minder sterke bloem ook minder goed tegen lange...
Terug
Bovenaan Onderaan