BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Sanderrr

  1. S

    Welke spareribs van bij Makro

    Ja, ik gooi de doos in de schuur een paar keer op de grond. Daarna herhaal ik het process net zolang ik ze allemaal los heb gemaakt. Ik pak ze vervolgens per stuk weer in. Soms losjes in in een plastic zak, soms vacumeer ik ze. Aangezien ze vanuit de makro ook zonder vacuumeeroptie verkocht...
  2. S

    Welke spareribs van bij Makro

    Mijn duit in het zakje: De dikbevleesde: opzich prima, alleen ik vind persoonlijk dat er veel vet op zit. Hier stoorde ik me op een gegeven moment aan en ben toen gaan trimmen. Dat scheelt een hoop vet. Kwaliteit meer dan prima. Ik kocht in 2020 10kg ribs bij de betere online slagers. Destijds...
  3. S

    Coca Cola BBQ Ribs volgens recept van PitmasterX

    Ik heb ze ook net gemaakt. Kan bevestigen dat ze erg lekker zijn.
  4. S

    Kogelbiefstuk en een ei

    Vervelend! Onze ervaring met plus vlees is juist weer erg goed tov andere supers :) ik kan je overigens nog wel meegeven dat ik onlangs een ezeltje van de makro ook niet lekker kreeg. Dus soms is het gewoon bad luck.
  5. S

    Schoonmaken wga

    Ik had er wellicht even bij moeten vermelden dat ie een jaar niet gebruikt wordt (gaat de vouwwagen in) De onderkant en dan met name die plaat is erg smerig van de kaas/vet/residu van sessies op de camping . Binnenranden zijn ook vet en vies. Dus vandaar dat ik opties zoek waarbij mijn hele...
  6. S

    Schoonmaken wga

    Hi, Ik ben gewend om mijn kamado zo nu en dan een goede deep clean te geven van 300c. Alles brand dan weer top schoon. Kan ik dit ook doen met een weber ga? Ik ben te lui om alles met t handje schoon te maken maar als het moet, dan zit er niks anders op. Iemand tips hiervoor? Ik dacht zelf...
  7. S

    Metro houtskool makro

    Ai, das niet best. Ik laat deze wel liggen.
  8. S

    Metro houtskool makro

    Wellicht vloeken in de kerk maar ik zag tm vandaag een aanbieding van METRO restaurant houtskool 10kg https://producten.makro.nl/shop/pv/BTY-X698103/0032/0021/METRO-PROFESSIONAL-Restaurant-houtskool-10-kg Heeft iemand hier ervaring mee? Voor de kamado dus. Doel: high en fast grillen. Voor l&s...
  9. S

    Stoofvlees kamado met de DO

    Ziet er lekker uit. Mag ik vragen of je de bereidingswijze kort kan toelichten? Tnx
  10. S

    PulledPork first timer, ⚾️All American Sunday⚾️

    Ziet er goed uit. Ik heb hem toevallig gisteren ook gemaakt. De vorige keer vond ik mijn PP ook te droog (obv de koreaanse versie van noskos). Ik heb gisteren bij het inpakken een paar el boter en agavesiroop in het folie gestopt. Dat komt de juiciness erg ten goede mijn inziens. Ik was erg...
  11. S

    Reverse Sear Tomahawk

    Whisky Barrel Chunks van rookplankje. Ik heb twee stukken gebruikt. Alhoewel twee stukken van dit hout samen even groot zijn als b.v. de appel blokken (de appel blokjes zien er uit alsof ze met een bijl gehakt zijn en de whiskey stukjes zijn netjes gezaagd zo lijkt). Ik ben een totale n00b...
  12. S

    Reverse Sear Tomahawk

    Ik denk dat het voornamelijk gemak en je rooster is al voorverwarmd. Als de hitte eenmaal in de keramiek zit dan maakt het - naar mijn idee - geen verschil of je de volledige of halve deflector gebruikt. 15h Steak gerubt en laten rusten in de koelkast 16h steak op de BBQ 17h10 kern temp...
  13. S

    Reverse Sear Tomahawk

    Hierbij een klein verslag van mijn Tomahawk Steak - gemaakt afgelopen vrijdag o.a. ter gelegenheid van de verjaardag van mijn schoonvader. Bij BBQuality een 1.4kg grote steak gekocht en deze via een reverse sear klaar gemaakt. De patient in kwestie - in de verpakking. Het overtollige vet...
  14. S

    Howdy!

    Mijn naam is Sander en ik kom uit de omgeving Rotterdam. Sinds een aantal jaar geïnteresseerd in BBQ-en op de Weber en sinds kort in het bezit van een KJ Classic en de Weber (die al versleten was) de deur uitgedaan. Via het KJ Cooking Channel (met John Setzler) diverse recepten geprobeerd...
Terug
Bovenaan Onderaan