BasBQ
Beef en Steak

Coca Cola BBQ Ribs volgens recept van PitmasterX

 
 

nicovanhalen

Tondelzoeker
Berichten
23
PitmasterX’s Classic BBQ Rub
2 el zout
2 el paprikapoeder
2 el uienpoeder
½ el knoflookpoeder

PitmasterX’s Coca Cola BBQ Sauce
500 ml cola
250 ml ketchup
1 citroen (sap)
4 el worcestershire saus
62,5 ml stroop

Doe de cola in een steelpannetje
Laat het koken totdat je nog ongeveer 250ml over hebt
Voeg de ketchup, worcestershire saus, de sap van de citroen en de stroop toe
Laat rustig koken tot er dikke bubbels ontstaan

Voor de sparerib heb ik de 2-1,5-0,5 methode aangehouden. Eerst 2 uur roken met de rub op indirect. Daarna ingepakt met boter en suiker om als laatste stap nog een half uurtje uitgepakt met de saus erop!

Ik moet zeggen dat dit recept mij enorm goed gesmaakt heeft!

cocacolaribs.jpg
 
Lekker hoor ! 👌🏻
 
Lekker!

Mooie ribbels. 😋😋
 
Vandaag ook gemaakt (met een iets andere rub) ,om je vingers bij af te likken
 
Erg lekker! Hoe lang kan ik de rub in de koelkast bewaren ?
 
Vandaag ook de coca-cola ribs gemaakt volgens recept van PitmasterX.
En om in zijn woorden te blijven: Absolutely freaking amazing!

IMG_0262.jpeg
IMG_0264.jpeg
IMG_0265.jpeg


Maar zonder gekheid, zeker hele lekkere ribs, maar dat zijn ribs met andere sauzen vaak ook 🙂.
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Ribs zien er fantastisch uit!
De cola saus ben ik niet weg van.
Heb hem gisteren als try out ook gemaakt.
Want als je hem niet hebt gemaakt kun je er ook niet over oordelen.
Voor mij een matige 13 in een dozijn saus.
Niet vies hoor maar verre van een "wauw" saus.
Maar je ribs zien er nog steeds fantastisch uit.
 
Ribs zien er fantastisch uit!
De cola saus ben ik niet weg van.
Heb hem gisteren als try out ook gemaakt.
Want als je hem niet hebt gemaakt kun je er ook niet over oordelen.
Voor mij een matige 13 in een dozijn saus.
Niet vies hoor maar verre van een "wauw" saus.
Maar je ribs zien er nog steeds fantastisch uit.
Ja precies dat.
De saus was ook nog warm en erg dun, dus er zat wellicht ook niet super veel saus op.
Heb nog wat in een potje gedaan, eens kijken of het nog wat dikker wordt.
 
Ja precies dat.
De saus was ook nog warm en erg dun, dus er zat wellicht ook niet super veel saus op.
Heb nog wat in een potje gedaan, eens kijken of het nog wat dikker wordt.
Als je saus te dun is kan je die altijd wat indikken met Maizena. Sommige recepten beweren wel eens dat 5 minuten inkoken voldoende is voor een dikke saus terwijl ik na een half uur nog naar water sta te kijken zo dun -> Maizena to the rescue!
 
Terug
Bovenaan Onderaan