BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Roog

  1. Roog

    Geschikt gerecht voor white quebracho

    Ik gebruik standaard Quebracho (van Vuur&Rook). Ik vind het hele fijne houtskool. Mooi formaat geen overdreven rooksmaak (als je tenminste geen rookhout toevoegt). Prima ervaringen mee
  2. Roog

    Tri tip

    Ik snap je comment niet helemaal @Ewald . Een tri-tip is in het Nederlands toch liesstuk, en geen dikke lende? Of zijn dat twee benamingen voor hetzelfde deel van de koe?
  3. Roog

    Habaneros en Carolina Reapers

    Mango-habanero saus!
  4. Roog

    Zalm bonbons recept??

    Ik had er toevallig screenshots van gemaakt
  5. Roog

    Even voorstellen

    Welkom Danny! Had je niet gewoon een andere kamado moeten kopen? ;)
  6. Roog

    Ook ik doe mee!

    Welkom Ton!
  7. Roog

    California Tri-tip met avocadosalsa

    Uit welke SG editie komt dit recept? Ben redelijk bekend met de boeken, maar dit gerecht doet geen belletje rinkelen. Het vlees trouwens wel! Ook groot fan van tri-tip.
  8. Roog

    Bavette: To revearse sear or not to revearse sear?

    Ik ben bij zowel bavette als bij skirt steak voorstander van direct grillen. Paar minuten aan beide kanten en, indien nodig, nog even indirect door laten garen. Naar mijn mening, te dun voor reverse sear.
  9. Roog

    Pig Wings!

    Doen zou ik zeggen! Misschien maakt het ras van het varken nog iets uit? Ik had nu Livar (voor het eerst) en dat beviel mij prima.
  10. Roog

    Pig Wings!

    Smaak was prima! Deze waren tussen de 80-85 graden. Zijn dan niet zo zacht als bijvoorbeeld pulled pork, maar zou het zeker niet pezig willen noemen. Ik weet dat je een whiskey liefhebber bent, maar een rummetje sla je dus ook niet af!
  11. Roog

    Pig Wings!

    Zoals ik in een eerder topic al aangaf, ben ik sinds kort de eigenaar van een nieuwe Masterbuilt. Ik heb het lang volgehouden met alleen mijn W47 en Smokey Joe. Het feit dat je met een Weber eigenlijk ook alles kan maken, maakt een kamado, wat mij betreft, een luxe product bij uitstek. Ik kan er...
  12. Roog

    With a Bone: Tomahawk!

    De eerste keer dat ik op deze manier een tomahawk ging bereiden zei het recept 5 minuten per kant. Met hangen en wurgen heb ik 3 minuten gehaald...als de dood dat die helemaal zwart zou zijn...viel dus reuze mee. Gewoon doen zou ik zeggen!
  13. Roog

    With a Bone: Tomahawk!

    Ja! Blijft gewoon heel leuk om te doen.
  14. Roog

    Fotowedstrijd februari 2021: “With a bone’

    Tomahawk!
  15. Roog

    With a Bone: Tomahawk!

    Toen ik het onderwerp van de fotowedstrijd las, moest ik gelijk denken aan een tomahawk steak. Misschien niet het meest originele idee, maar wel heel leuk om te maken, en lekker om op te eten! En laten we eerlijk wezen, vlees met een handvat, wat wil je nog meer? Sinds de corona maatregelen...
Terug
Bovenaan Onderaan